XS
SM
MD
LG

Gutović izvršio prozivku, Slavija počela sa pripremama

Trener Slavije, Milan Gutović, izvršio je danas u prostorijama kluba prozivku za narednu sezonu Prve lige Republike Srpske.

Gutoviću se na prozivci odazvalo sedamnaest fudbalera, s tim da su neki bili odsutni, a na koje se računa i za narednu sezonu. Od prisutnih igrača dvojica su najavila odlazak i to mladi Jovan Parađina, koji će karijeru nastaviti u svojoj Romaniji, kao i prošlogodišnji štoper juniora, Enver Bektić, koji ne želi da naredne sezone nastupa za Sokolove.

Ostali igrači se nisu izjasnili da žele odlazak iz kluba, a do utorka- srijede svako od njih će morati da definitvno odluči da li želi da nosi dres Sokolova u narednoj sezoni.

- Drago mi je da vidim ovoliki broj igrača na prozivci. Mi malo i kasnimo sa početkom priprema. Ja sam planirao da krenemo 24. juna, pa 1. jula, ali eto sve se nešto odužilo do danas. U ovih nekoliko dana svako mora da se izjasni šta želi za dalje. Ko hoće da ide, može da ide sada, ali ne želim da mi neko u sred priprema zatraži da ide na probu u neki klub. Ko to uradi ja ga ne smatram više našim članom. Ne želim da treniram igrače za neki drugi klub, stavio je doznanja Milan Gutović igračima na prvom okupljanju.

On je istakao da ima igrača sa kojima se razgovaralo i da će u narednim danima krenuti i dolasci.

- Ovi igrači koji su sada tu imaju da razgovaraju sa upravom i da ukoliko to žele nastavimo saradnju. Ja na svakog računam. Biće sigurno dolazaka, pet, šest, možda i više igrača. Obavili smo neke razgovore, ima igrača koji su jako zainteresovani da dođu kod nas. Sada smo ostali jedini klub na ovoj regiji u Prvoj ligi, pa i to više privlači igrače.

Svjestan je i Gutović da je pred Slavijom još jedna jako teška sezona, ali ne želi da dopusti da se klub bori za opstanak.

- Biće jako teška sezona, ne smijemo sebe dovesti u situaciju kao i prošle sezone da se borimo za opstanak. Evo i igrači mogu potvrditi da je sve bilo onako kako sam rekao prošle sezone. Tačno sam znao šta će se na kojoj utakmici dogoditi u finišu i šta nam je bilo potrebno za opstanak, a bod u Foči je bio ključan.

Prvi trening Slavija će odraditi već ujutru.


Tekstilac 0 : 0 Drina
Alfa Modriča 3 : 0 Sutjeska
Slavija 4 : 0 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Alfa Modriča 32 10 12 10 42
2 Slavija 32 11 9 12 42
3 Tekstilac 32 9 12 11 39
4 Drina 32 9 10 13 37
5 Sutjeska 32 9 7 16 34
6 Sloboda 32 4 7 21 19