XS
SM
MD
LG

Došao Arežina, tandem otišao

Rudar Prijedor

Pod dirigentskom palicom mladog stručnjaka Igora Jankovića fudbaleri Rudar Prijedora vredno rade i treniraju, spremajući se za novu prvoligašku sezonu u kojoj će jurišati na treću titulu u Republici Srpskoj i povratak u Premijer ligu BiH. Iako se klub susreće sa mnogim problemima zeleno-crni vredno rade i veruju da kroz pošten i iskren odnos i treninge mogu doći do ostvarenja takmičarskih ambicija.

-Momci vredno rade, atmosfera je odlična, a mi želimo da ispunimo osnovni klupski cilj u novoj sezoni, to će povratak u Premijer ligu BiH i da Gradski stadion u Prijedoru bude sve puniji, da se vrate navijači. Moje ekipe su uvek preferirale ofanzivan fudbal, tako će da bude i u Rudar Prijedoru, igraćemo za gol više. U procesu smo sklapanja ekipe koja će biti zadužena da ostvari klupske ambicije – istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Igor Janković.

Posle Ognjena Petrovića iz gradiške Kozare sa fudbalerima Rudar Prijedora počelo je da trenira još jedno ime, mladi Dragan Arežina koji je u prošloj sezoni nosio dres Jedinstva iz Žeravice, prvaka Druge lige Republike Srpske, grupa zapad.

-Radi se o talentovanom fudbaleru koji ima potencijal i u dogledno vreme mogao bi da izraste u istinskog asa, potrebno je vreme sazrevanja i sticanja iskustva – dodao je trener Janković.

Juče je direktor kluba Saša Stević uspešno završio pregovore sa iskusnim vezistom Bojanom Burazerom koji se se vratio u Rudar Prijedor iz banjalučkog Borca.

-Posle nekoliko dana intenzivnih razgovora uspeli smo da dogovorimo saradnju i u narednom periodu Bojan Burazor biće fudbaler našeg kluba. Nema sumnje da smo dobili kvalitetnog igrača i našli dobro rešenje u veznom redu – kratko je istakao prvi operativac kluba Saša Stević.

Dvojica fudbalera iz prošle sezone koji su ponikli i stasali u redovima Rudar Prijedora napustili su zeleno-crni kolektiv i karijeru nastavljaju u inostranstvu.

-Nekada omladinski reprezentativac BiH i kapiten Ognjen Davidović odlazi u Austriju i tamo će da nastavi karijeru, dok je Stefan Gavranović poznatiji kao Toti odlučio da sreću potraži u Nemačkoj, gde traži zaposlenje, a u ovoj zemlji bi se i amaterski bavio fudbalom. Obojici želimo sve najbolje u životu i sportskim karijerama, ali nam je žao što nisu ostali da bude deo ovog, novog i svi se nadamo uspešnijeg Rudar Prijedora. U narednih nekoliko dana želimo da angažujemo još nekoliko novih imena da ojačamo konkurenciju – dodao je direktor “rudara” sa Sane Saša Stević.

Fudbaleri Rudar Prijedora u svom gradu treniraće do subote kada sledi polazak na pripreme na Zlatibor gde će da bude odrađen glavni deo za sezonu koja počinje 10. avgusta. Na proputovanju za srpsku planinsku lepoticu Prijedorčani će da odigraju prvi prijateljski susret u Etno selu Stanišići, a ime rivala biće poznato danas, ili najkasnije sutra.

Sportski žurnal


Borac 2 : 0 Rudar Prijedor
Podrinje 3 : 3 Kozara
Sloga 5 : 1 Željezničar Sport team
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 32 25 5 2 80
2 Sloga 32 18 6 8 60
3 Željezničar Sport team 32 16 3 13 51
4 Rudar Prijedor 32 13 8 11 47
5 Kozara 32 12 9 11 45
6 Podrinje 32 9 6 17 33