XS
SM
MD
LG

Stabilizacija kluba prevashodni cilj

Kozara/ Foto: Goran Riro Radimirović

 

Cilj – stabilizacija kluba

 

Nedžad Žerić novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Kozara izvršio je u ponedeljak veče prozivku igrača za novu prvoligašku sezonu u kojoj gradiški klub želi dodatnu stabilizaciju na svim nivoima, ali i takmičarski napredak bez obzira na sve komplikovane okolnosti oko crveno-belog tabora.

Dojučerašnji strateg Rudar Prijedora koji je sa zeleno-crnima u prošloj sezoni osvojio četvrtu poziciju, iako su “rudarima” mnogi predviđali grčevitu borbu za opstanak, ustvari “se zamenio” za mesto sa Igorom Jankovićem koji je sa klupe Kozare došao u grad na Sani. Nekadašnji reprezentativac BiH našao je novi motiv u Gradišci i kako kaže Kozara je za njega novi izazov u trenerskoj karijeri.

-Drago mi je što sam stigao u Kozaru klub sa visokim rejtingom, slavnom istorijom i nastojaću da opravdam ukazano poverenje. Moje trenerske, ali i klupske ambicije su se podudarile i krenuli smo u zajedničke pobede – rekao je kratko na početku Nedžad Žerić.

Novo radno mesto i novi prvoligaški ambijent, u najvišem rangu takmičenja pod okriljem Fudbalskog saveza Republike Srpske nastupiće samo deset klubova, najmanje do sada, što donosi i dodatna uzbuđenja.

-Od ove sezone u Prvoj ligi Republike Srpske će se takmičiti deset klubova i igraće se trokružno, 27 kola. To je za nas, svakako, novo iskustvo za koje se, u narednom periodu, moramo dobro da pripremimo kako bi svim izazovima umeli i uspeli da odgovorimo – dodao je novi strateg Gradiščana.

Žeriću je apsolutno jasno šta će da budu prioriteti u narednom periodu kada je u pitanju Fudbalski klub Kozara, ali ističe da potpuno spremno dočekuje sve izazove i iskušenja.

-Klub želi stabilnost u svim segmentima, pa tako i takmičarskom, tako da je glavni cilj gornji deo tabele. Trebamo da selektiramo ekipu koja će moći da odgovori izazovima u novom prvenstvu, i uz zajedništvo, dobru atmosferu i rad da ispunimo zacrtane ciljeve. Nadam se da ćemo da uspemo u svojim nastojanjima – optimističan je Nedžad Žerić.

Na prvom okupljanju pojavilo se 20 fudbalera, a kompletne pripreme Gradiščani će da odrade na svom stadionu i terenima u okolnim mestima. Crveno-beli će kroz prijateljske utakmice tražiti takmičarsku formu, a u planu je učešće i na tradicionalnim turnirima u Dubravama i Žeravici.

Šef stručnog štaba Nedžad Žerić trenutno na raspolaganju ima 20 fudbalera, a na prvim treninzima su: Srđan Modić, Jovan Jamborčić, Živko Bubić, Nebojša Babić, Boris Raspudić, Srboljub Jandrić, Miloš Kukić, Vladimir Petković, Milovan Novaković, Draško Lolić, Dejan Glišić, Bane Matić, Nikola Borković, Boris Ostojić, Savo Veljkić, Mirko Sladojević, Nikola Babić, Aleksa Radetić, Đorđe Veljkić i Luka Đurić.

Sportski žurnal


Borac 2 : 0 Rudar Prijedor
Podrinje 3 : 3 Kozara
Sloga 5 : 1 Željezničar Sport team
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 32 25 5 2 80
2 Sloga 32 18 6 8 60
3 Željezničar Sport team 32 16 3 13 51
4 Rudar Prijedor 32 13 8 11 47
5 Kozara 32 12 9 11 45
6 Podrinje 32 9 6 17 33