XS
SM
MD
LG

Velež poražen Pod Bijelim brijegom (video)

Zrinjski - Velež/ Foto: Novasloboda.ba

Sinoć je u Mostaru, na stadionu Pod Bijelim brijegom, odigrana utakmica 2. kola BH Telecom Premijer lige BiH između Zrinjskog i Veleža. Na kraju, Rođeni su upisali minimalan poraz nes(p)retnim autogolom Zvonića u 54. minuti.

Zrinjski je igrao u sastavu: Brkić, Stojkić (od 79. Rugašević), Barbarić, Barišić, Čeliković, Zlomislić (od 60. Pezer), Čurjurić, Šovšić, Bencun (od 68. Čirjak), Mandić i Lendrić.

Rođeni su večeras igrali u sljedećem sastavu: Bobić – Dario, Zvonić, Zeljković, Čivić – Hasanović – Vehabović, Ćosić – Ovčina, Brandao – Beriša. Na klupi su: Bogdanović, Mrgan, Kuduzović, Osmić, Markez, Behram, Samardžić.

U prvom poluvremenu vidjeli smo dobru i borbenu utakmicu, Rođeni su u potpunosti bili ravnopravni na terenu, i samo je kvalitetniji zadnji pas nedostajao u igri prema naprijed. Na drugoj strani, Zrinjski je imao priliku preko Lendrića doći do gola, te pred kraj poluvremena nakon jednog prekida, kada je Dario izbio loptu ispred gol linije Veleža.

Drugo poluvrijeme Rođeni su otvorili izmjenom. Umjesto Vehabovića u igru je ušao Seid Behram, koji je odmah pokušao zaprijetiti golu Zrinjskog, kojeg je fantastičnom intervencijom spasio golman Brkić. Nakon toga, dobra i opasna akcija Veleža prekinuta je zbog sumnjivog ofsajda Beriše, koji je uposlio Ovčinu ispred praznog gola Zrinjskog.

Ipak, kada se činilo da je Velež bliži golu, do njega je došao Zrinjski, kada je Zvonić u želji da izbije loptu nes(p)retno pogodio vlastitu mrežu.

Igrala se 54. minuta. Nakon gola, trener Ibro Rahimić osvježio je desnu stranu napada, kada je umjesto Ovčine ubacio Samardžića.

Mnoge ekipe bi nakon ovakvog gola pale, ali to nije bio slučaj sa Veležom, koji je odmah pokušao da uzvrati. Upravo je Zvonić imao šansu da postigne gol u 68. minuti, ali njegov udarac glavom završava preko gola Brkića. Nakon toga, rezervista Čirjak je mogao da postigne gol, ali je Bobić odlično reagovao. U 71. minuti Osmić je zamijenio Ćosića.

U 73. minuti odlični Brandao je pogodio stativu, te tako samo potvrdio da ovo večeras nije bila Veležova noć. Na drugoj strani, Lendrić je zaprijetio, ali je Dario u zadnji momenat blokirao udarac. Do kraja utakmice, Rođeni su pokušavali doći do izjednačenja, Zrinjski je prijeti iz kontri, ali promjene rezultata nije bilo.

Rođeni su tako upisali drugi poraz, a u narednom kolu dočekuju Čelik, koji ima četiri boda nakon pobjede protiv Širokog Brijega i domaćeg remija sa Sarajevom.


Radnik 3 : 0 Tuzla Siti
Borac 1 : 0 Zvijezda 09
Mladost 0 : 2 Željezničar
Zrinjski 1 : 0 Velež
Čelik 0 : 0 Sarajevo
Sloboda 2 : 2 Široki Brijeg
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Željezničar 2 1 1 0 4
2 Sloboda 2 1 1 0 4
3 Sarajevo 2 1 1 0 4
4 Borac 2 1 1 0 4
5 Čelik 2 1 1 0 4
6 Radnik 2 1 0 1 3
7 Tuzla Siti 2 1 0 1 3
8 Mladost 2 1 0 1 3
9 Zrinjski 2 1 0 1 3
10 Široki Brijeg 2 0 1 1 1
11 Velež 2 0 0 2 0
12 Zvijezda 09 2 0 0 2 0