XS
SM
MD
LG

Fedor Predragović: gađao sam rašlje i video gol

Fedor Predragović

Fedor Predragović je bio najbolji fudbaler Zvijezde-09 na gostovanju u Banjaluci. Nekadašnji mladi reprezentativac BiH i najperspektivniji fudbaler Republike Srpske ne samo da je kreirao prilike saigračima, upošljavao ih pravovremeno, uklizavao ofanzivcima Borca već je, sredinom prvog dela, ima “mrtvu” šansu da dovede svoj tim u vođstvo.
-Ni sada, nekoliko dana posle utakmice, ne mogu da verujem da lopta nije ušla u gol. A video sam je. Izbegao sam ofsajd zamku i šutirao iz zaista sjajne pozicije, golman Mladen Lučić je izašao da skrati ugao, gađao sam bliže rašlje, lopta je otišla kraj stative. Ne znam šta da kažem – počeo je priču Predragović.
Ponikao je na Gradskom stadionu, prošao sve omladinske selekcije Borca, igrao i u inostranstvu, a sada već drugu premijerligašku sezonu nosi crveno-beli dres Zvijezde-09 iz Etno sela Stanišići. O tome kako je bilo igrati protiv matičnog kluba Fedor kaže:
-Bilo je ponuda ovoga leta, ostao sam. Tako sam odlučio. Imam važeći ugovor. Čak je postojala opcija i odlaska u inostranstvo. Fudbal je takva igra u kojoj nema emocija. Nosim grb Zvijezde-09, ali svi oni koji me poznaju znaju šta mi Borac znači. Mislim da smo kao ekipa odigrali odlično i nedostajalo nam je samo malo sportske sreće pa da pobedimo u Banjaluci. Ona, sreća, se zaslužuje, verujem da će nam se sve ovo što smo promašili protiv Tuzla sitija i Borca negde vratiti. Mora, jer je to zakonitost ove igre.
U sledećem kolu u Ugljevik dolazi Mladost iz Doboja kod Kaknja ranjena posle domaćeg poraza od Željezničara.
-To je lepa prilika da osvojimo prve bodove, zaboravimo prve dve utakmice i krenemo da rastemo, da pobegnemo sa poslednje pozicije na tabeli koja nije nimalo ugodna. Nismo očekivali ovakav start. Sada moramo da se ispravljamo. Mladost je prava prilika za to. Međutim, ne smemo da se zalećemo grlom u jagode. Moramo da budemo strpljivi i čekamo da nam se otvore prilike. Jer ako se u potpunosti otvorimo gosti će nas kazniti kao Velež u Mostaru na otvaranju ove sezone. Nikako, ni po koju cenu, ne smemo da potcenimo sledećeg protivnika – dodao je Predragović.
Nakon susreta na Gradskom stadionu u Banjaluci dobio je aplauze na otvorenoj sceni, pohvale, a iznad zdanja smeštenog na Trgu Republike Srpske prohujavalo je pitanje: zašto se Predragović ne vrati svojoj kući?
-Banjalučka publika zna fudbal, razume ga i poštuje. Njan sud je merodavan i hvala na podršci i aplauzima. Zadovoljan sam prikazanom igrom, eto, samo da nije bilo tog promašaja. Dešava se i to. Od kada sam u Zvijezdi-09 mnogi me pitaju, a vidim i javnost to isto radi, kada se vraćam u Borac? Ne znam! Ali osećam da ću se vratiti. Jednog dana. Kada? Stvarno to ne bih mogao da vam kažem. Kad se otvore putevi Gospodnji… Do tada, profesionalac sam, igram za tim iz Etno sela Stanišići – istakao je na kraju Fedor Predragović vođa na terenu ove generacije fudbalera Zvijezde-09.


Hvala treneru Saviću

Posle utakmice u Banjaluci Fedor Predragović se nije vratio u Semberiju, ostao je u rodnom gradu s porodicom.
-Ovim putem želim da se zahvalim treneru Borisu Saviću koji mi je izašao u susret i omogućio da ostanem kući, sa najilijima, roditeljima i bratom. Mnogo mi je to značilo, svakom fudbaleru to dobro dođe, a pogotovo pažnja trenera čija je procena i ovoga puta bila na najvišem nivou. Napunio sam baterije – kaže Fedor Predragović.

Sportski žurnal


Radnik 5 : 1 Zvijezda 09
Željezničar 1 : 0 Tuzla Siti
Velež 2 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 1 Mladost
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Sloboda 2 : 1 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 22 13 6 3 45
2 Željezničar 22 12 6 4 42
3 Zrinjski 22 11 5 6 38
4 Borac 22 10 6 6 36
5 Tuzla Siti 22 10 5 7 35
6 Radnik 22 10 4 8 34
7 Široki Brijeg 22 8 8 6 32
8 Velež 22 9 5 8 32
9 Sloboda 22 4 9 9 21
10 Mladost 22 4 6 12 18
11 Čelik (-3) 22 5 5 12 17
12 Zvijezda 09 22 1 5 16 8