XS
SM
MD
LG

Fantazi Menadžer - Igrači koji prave razliku

Bliži se početak sezone. Ostala su nam samo tri dana za razmišljanje oko Fantazija. Sada je došao red da vam predstavimo igrače po linijama koji su srednje cijene a prave razliku.

GOLMANI

Ovde u krug ulaze tri golmana. Jedan je Pikford kojem je cijena 5,5 miliona a Everton je imao dosta CS u zadnjih par kola prošle sezone. Sad su ostali bez Zume i Geje koji su im bili bitni za odbranu ali imaju fin raspored. Prednost je što za Pikforda možete faktički dobiti bilo kog drugog golmana. 

Druga dvojica koštaju po pet miliona. Jedan je Fabianski a drugi Leno. Fabianski nije branio na pripremama ali bi trebao braniti u sezoni. Vest Hem u prvom kolu igra sa Sitijem ali onda ima sjajan raspored. Fabijanski generalno ima super raspored a uvijek je mnogo odbrana imao. Da ne govorim o tome da dobro penale brani. Drugi sa istom cijenom je Leno. U prva dva kola Barnli i Njukasl i potencijalno dva CS a kasnije će imati teža dva kola. Ja sam nekako siguran da će Arsenal djelovati bolje defanzivno ove sezone. Neko će reći gore i ne mogu od prošle sezone ali dobro.

ODBRANA

Odbrana se nekako najmanje isplati sa igračima od 5 i 5,5 miliona. Tu je opcija drugi štoper Liverpula. Sad da li će to biti Gomez ili Matip, vidjećemo. Sad u zadnjem meču igrao je Gomez u Komjuniti Šildu ali je Matip ušao i dao gol. Možda je čak pametno staviti Van Dajka u prvom kolu. Tada ćete vidjeti ko je drugi štoper i onda taman free transfer u drugom kolu tako iskoristite a još uštedite milion.

Pored Liverpula, gotovo pa najbolja opcija za prva dva kola je Nejten Ake. U prva dva kola imaju Šefild i Vilu i može čak i dva CS uzeti a dobar je i u skoku. Pored njega, svakako da je dugoročno Luk Šo opcija. Biće ofanzivan i trebao bi igrati kod Olea a valja ispratiti i Arona Van Bisaku. Mančester će biti dosta efikasan a bekovi bi trebali biti veoma ofanzivni. Možda pustiti meč sa Čelsijem da vidite kako će izgledati pa i Vulvse u drugom kolu. Potom ćete već znati šta i kako.

Svakako da su opcije i Kolman i Delf. Kolman će biti desni bek i njegovo mjesto je sigurno. Takođe, Delf bi trebao igrati u veznom redu. Biće ofanzivniji nego u Sitiju a ako još budu i defanzivno jaki, Delf je prava bombica u najavi. Ben Mi košta 5m kao i Dafi koji je dobar i u skoku. Mada, ako već idete sa Brajtonom bolje staviti Danka jer košta pola miliona manje.

Od pet miliona svakako vrijedi pomenuti i Bertranda. Soton će sa Hazenhiterom igrati ofanzivan fudbal gdje će bekovi biti važan dio taktike. Računajte da je Bertrand i na prekidima nekada. Takođe, ispratiti i Dinja sa sličnim referensama u Evertonu ali Dinj već košta 6m što je dosta papreno.

VEZNI RED

Ovde ćemo se fokusirati na igrače od 6 ddo 8 miliona.

Od osam miliona definitivno je najbolja opcija Bernardo Silva. Djeluje da je siguran kod Pepa. Činjenica da on nije dobar sa bodovima tipa Sterlinga i De Brujnea ali će biti dobar. Čak probajte, ako idete sa njim, staviti i njega i De Brujena. Neće ih nikada zajedno odmarati a imate i alternativu sa bodovima jer vam fali Sterling.

Od osam miliona su i Sigurdson i Ričarlison. Rič je obično kidao na startu sezone a kasnije bi padao. Sada je i umoran radi igranja Kopa Amerike. Zato je bolji Gifi a izvodiće i prekide. Uz to, igrač je koji može svakom timu stvoriti probleme. Zato ako idete sa Evertonom, Gifara je opcija broj jedan.

Od 7,5 miliona imate Davida Silvu. Djeluje da će igrati ali djeluje i da će ga Pep čuvati za bitnije mečeve. Samim tim i nije baš dobra opcija. Nakon povrede Bruksa, Frejzer je postao mnogo bolja opcija nego što bi bio. Košta 7,5, Bormut obično otvori dobro i efikasno sezonu a još im i raspored nije toliko loš.

Od sedam miliona ima nekoliko opcija. Prije svih tu je Zaha. E sad, treba vidjeti gdje će Zaha biti. Djeluje da ostaje u Palasu i ako tu ostane, on je odlična opcija. Isto košta i Milivojević ali Mili zavisi samo od penala. Većinu će ih izboriti Zaha i zato je on svakako bolja opcija. Od sedam miliona valja pomenuti i Felipea Andersona. On će biti starter sigurno i on i Lanzini su odlične opcije u Vest Hemu. 

Ako već idete po nekog iz Vest Hema, bolja je opcija Lanzini. Em je bolje igrao pripreme, em je jeftiniji za pola miliona od Andersona. Što se tiče Lesterovaca, tu stvarno imate sjajnih opcija. Medison košta sedam miliona a ostale opcije su po 6,5. Perez djeluje kao najbolja opcija jer je igrao drugog napaddača tokom priprema a i u mučenom Njukaslu je bio sjajan. Medison i Tileman pa i Olbrajton su isto sjajne opcije. Kako god okrenete, ako Vardija nemate, gotovo pa morate imati nekog iz veznog reda Lestera.

Od 6,5 opcija je svakako i Redmond. Igrao je dobro prošle sezone i na pripremama a Hazenhiter ga često koristi kao drugog napadača. Takođe, zna nekada i prekide izvoditi. Od 6 miliona bi mogli imati jednu pravu bombicu. Riječ je o Mauntu. Ako idete na Čelsijeve veznjake, to je po meni idealna opcija ali ne odmah. Frenki ga je stalno stavljao kao startera u pripremama a i u Derbiju mu je bio standardan. Ne morate ga staviti odmah ali ga imajte u glavi kao opciju.

NAPAD

U napadu ima nekoliko opcija oko 6 miliona. Diogo Žota košta 6,5 miliona i bio je vjerovatno i najbolji igrač Vulvsa tokom priprema. Jeftiniji je od Himeneza a ne bi trebao biti lošiji mnogo. Opcija vam je i Džošua King koji isto košta 6,5 miliona a mogao bi fine bodove donositi.

Od šest miliona ima nekoliko opcija. Njukasl je doveo Žoeniltona iz Hofenhajma i postao je automatski starter kod Stiva Brusa. Djeluje da će oni ofanzivnije igrati pa ga vrijedi ispratiti. Tejmi Abraham je igrao dosta tokom priprema. Ako bi on bio starter kod Frenkija, odlična opcija za šest miliona.

U krug opcija ulaze i igrači iz novih ekipa. Vila, Norič i Šefild imaju nekoliko opcija. U Vili je Vesli stigao iz Briža i trebao bi biti starter. Takođe, dvojac Noriča Puki i Drmić su sjajne opcije. Puki je bio najbolji strijelac Čempionšipa a košta 6,5 miliona. Drmić je milion jeftiniji a iskidao je pripreme. Moguće je čak i u paru da igraju njih dvojica. Od Šefilda valja ispratiti Norvuda koji je imao sjajne pripreme. Tu je i legendarni Šarp kao i Mekburn koji je stigao iz Svonsija za 20 miliona.

Sve u svemu opcija ima koje će razliku praviti. Ti igrači i presude ko će gdje završiti zato sa njima pažljivi budite. Za kraj, evo vam pogleda na moju trenutnu ekipu.