XS
SM
MD
LG

Nema smene Krunića

На гостовању код Зрињског у прошлу суботу фудбалери Борца су доживели један од најнепријатнијих и најтежих пораза (0:4) од када се такмиче у Премијер лиги БиХ. “Племићи” су у другом полувремену “испрашили” Бањалучане, Борац је за нешто више од четири минута примио три гола и то је био крај било каквим нада њима у позитиван резултат у Херцеговини.

Стадион “Под Бијелим бријегом” никако не прија црвено-плавима јер су у јесен 2016. године, у Купу БиХ поражени од Мостараца 0:5. Занимљиво је да Борац у првенственим дуелима Премијер лиге БиХ никада није примио пет голова, а пре суботњег сусрета још два пута је поражен с резултатом 0:4 и то од бихаћког Јединства, односно Широког Бријега.

Након неуспеха и два сусрета у којима је освојен само један бод, против Младости из Добоја код Какња (0:0) на домаћем терену и чињенице да Крајишници за 180 минута нису успели да постигну погодак фудбалска јавност у Бањалуци је поставила питање: шта не штима? Између редова се могло и чути питање: хоће ли бити каквих промена?

-Тренера Бранислава Крунића нећемо мењати и он остаје на клупи Борца. О променама уопште и не размишљамо, на стручном штабу је да анализира утакмицу и пораз у Мостару. Има подршку управе да настави да ради започети посао. Није лако, али издржаћемо. Није време за радикалне потезе, иако ником није пријатно када се доживи овакав пораз и на начин који је доживљен. Прво полувреме је било најбоље до сада ове јесење сезоне у Премијер лиги БиХ, а у наставку се десио несхватљив пад. Тако нешто догађа се једном у десет година, а нама се догодило у суботу против Зрињског – истакао је председник Фудбалског клуба Борац Вицо Зељковић.

На бањалучком Градском стадиону желе што пре да забораве дебакл из Мостара и већ се окрећу наредном ривалу, зеничком Челику, који ће у граду на Врбасу да гостује у недељу, 1. септембра.

-Екипа после свега мора да се дигне и врати пољуљано самопоуздање. Пред нама је утакмица против Челика, морамо да збијемо редове, извучемо поуке из Мостара и дођемо до победе којом ми спокојније отишли на првенствену паузу која следи након сусрета идућег кола. Победом против Зеничана вратили би се на прави, победнички колосек, а првенствену паузу би искористили за додатне анализе и прегруписавање, да остваримо што бољи скор до краја јесењег дела сезоне. Циљ нам је да освојимо што више бодова и да будемо на позицији до шестог-седмог места, како би се на пролеће могли укључити у борбу за врх – додао је Зељковић.

Борац је у Мостару заиграо без класичног нападача, Срђан Вујаклија је ушао у наставку, а Саша Кајкут је преседо цели меч на клупи. Најистуренији у нападу био је капитен Стојан Врањеш који је погодио пречку, после њега Вујаклија је уздрмао и стативу, Алмедин Зиљкић је био у стопостотној шанси и заустављен је махањем помоћног судије Горана Дујака, иако није био у офсајд позицији.

-Заслужено смо поражени у Мостару и ту нема шта да се каже, сами смо криви, властитим грешкама смо отишли у пораз и негативан резултат. Надам се да ћемо све исправити против Челика – рекао је на крају Вицо Зељковић, први човек Борца.

 


Radnik 5 : 1 Zvijezda 09
Željezničar 1 : 0 Tuzla Siti
Velež 2 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 1 Mladost
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Sloboda 2 : 1 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 22 13 6 3 45
2 Željezničar 22 12 6 4 42
3 Zrinjski 22 11 5 6 38
4 Borac 22 10 6 6 36
5 Tuzla Siti 22 10 5 7 35
6 Radnik 22 10 4 8 34
7 Široki Brijeg 22 8 8 6 32
8 Velež 22 9 5 8 32
9 Sloboda 22 4 9 9 21
10 Mladost 22 4 6 12 18
11 Čelik (-3) 22 5 5 12 17
12 Zvijezda 09 22 1 5 16 8