XS
SM
MD
LG

Slede tri gostovanja Sokolova

Fudbaleri Slavije

Fudbaleri Slavje su u šestom kolu Prve lige Republike Srpske stigli do pobede. Porazili su na svom terenu tim Željezničar Sport tima sa 2:0. Do ovog trijumfa su došli zahvaljujući pre svega dobroj igri u prvom delu susreta.

Oba pogotka Slavije pala su nakon istrčanih kontranapada. Nisu se gosti uspeli na vreme vratiti i pozicionirati, a to su kaznili golovima Nikola Bjeloš i Stefan Arbinja. Posebno atraktivna akcija bila je kod drugog gola. Krenula je od Babića. On je pronašao uz aut liniju, na desnoj strani, skoro kod centra Vučinu Šćepanovića. Slavijin veteran se odlično oslobodio dvojice pratilaca, a onda poslao loptu u šesnaesterac Želje. Sačekao je Arbinja, poturio nogu i matirao nemoćnog golmana tima iz Banjaluke. Ubacivanje Šćepanovića za udžbenike.

-Odlično je naš kapiten igrao i u ovom okršaju. Vidi se koliko nam znači. Zadovoljan sam pobedo naravno, ali bilo je tu i padova. Ponavljaju nam se neke greške i moramo raditi na tome da ih popravimo. Imamo tih čudnih padova i to mora da se eliminiše. Idemo dallje, ostavljamo Želju iza nas i okrenuti smo novim obavezama, kaže Milan Gutović, trener Slavije.

Za ekipu iz Istočnog Sarajeva sada dolaze tri utakmice na strani. Prva je već u sredu, kada se gostuje u Kupu Bosne i Hercegovine Rudar Prijedoru, pa nakon toga u šampionatu se ide u Brčko i za 15 dana na megdan Kozari.

-Zaista imamo sada teška iskušenja. Kup je uvek bio izazov i sigurno je da ćemo u Prijedoru pokušati napraviti dobar rezultat. Idemo u nezgodno vreme Rudar Prijedoru. Oni su izgubili od Krupe i u Kupu će tražiti iskupljenje. Kada završimo sa tim duelom fokusiraćemo se na Jedinstvo Brčko. Dakle, nema priče o utakmici Prve lige. O njoj ćemo u sredu naveče, a sada tražimo način da pobedimo Rudar Prijedor, kaže Gutović.

Ono što je dobro za Slavije je da nema povređenih i kažnjenih igrača, pa će put Prijedora Gutović povesti ono najbolje što ima.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8