XS
SM
MD
LG

Nova tri boda za Eminu

Emina vs Radnik

Fudbalerke Emine iz Mostara upisale su treću uzastopnu pobjedu, pošto su u sedmom kolu Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine na domaćem terenu porazile ekipu Radnika iz Bijeljine rezultatom 6:2.

Tim Zije Tojage je odlično započeo meč, kada je poveo već u trećoj minuti, Husić je uzela loptu, fino se namjestila i postigla pogodak sa 20 metara udaljenosti u suprotni ugao, pa su Mostarke povele sa 1:0. U 13. minuti već je bilo 2:0, Hrelja je odličnim udarcem savladala Marčetu. Međutim već u sljedećem napadu Njeguš je dugom loptom uposlila Krajšumović, koja rutinski postiže gol od prečku i smanjuje rezultat na 2:1.

Ipak, dva minua kasnije, Hrelja je ušla u šesnaesterac i prošla štopera Radnika, te poslala loptu u gol. Novi pogodak za domaćina stigao je u 29. minuti, Gačanica je odličnim udarcem sa nešto više od 25 metara zatresla mrežu Radnika za 4:1. Do kraja prvog dijela igre Gačanica se upisala još jednom u listu strijelaca, Denda joj je poslala loptu u prostor iza zadnje linije, a napadačici Emine nije bilo teško smjestiti loptu u mrežu, pa se rezultatom 5:1 otišlo na odmor.

U nastavku igre Emina je kontrolisala igru i držala loptu u svom posjedu, pa su Mostarke u 56. minuti došle do novog gola, Gačanica je poslala dugu loptu za Hrelju, koja na kraju lijevom nogom šutira i pogađa ispod prečke za 6:1. Do kraja ovoga meča Radnik je uspio samo ublažiti poraz, nakon što je Krajšumović iskoristila svoju brzinu poslije asistencije Stević.

- U utakmicu smo na samom početku ušle ozbiljno, mislim da smo odigrale zaista dobro, dale smo svoj maksimum i što je najvažnije tri boda su ostala u Mostaru. Puno nam znači prije svega što smo u dobroj seriji rezultata, jer to nam daje još veću motiavciju za naredne mečeve koji nadolaze. Želim da se zahvalim gostujućem timu na fer i korektnoj igri, sada nam slijedi reprezentativna pauza koju ćemo iskoristiti da se što bolje ugiramo za naredne mečeve, kaže Maja Hrelja, igračica Emine.

ŽNK Emina Mostar - ŽFK Radnik Bijeljina 6:2 (5:1).
Stadion: Rođeni.
Gledalaca: 100.
Glavni sudija: Merima Čelik (Sarajevo).
Pomoćnici: Senad Heljić (Sarajevo), Amel Omerbegović (Sarajevo).

Emina: Faković, Bojanić, A. Isaković, Denda, Husić, Gačanica, Hrelja (od 85. Begović), Velagić, Kršo, A. Isaković (od 46. Kreća), Bjelica.

Trener: Zijo Tojaga.

Radnik: Marčeta, M. Jović (od 79. Ilić), J. Stevanović, Krajšumović, Šakotić, Njeguš, Milović, Stokanović (od 87. R. Stevanović), Stević, Ždero (od 77. Todorović), Aljić.

Trener: Dragan Jevtić.

Igračica utakmice: Maja Hrelja (Emina Mostar).


Emina 6 : 2 Radnik Bumerang
SFK 2000 9 : 0 Drina
Široki Brijeg 1 : 1 Alfa Modriča
Iskra 1 : 0 Lokomotiva
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 7 7 0 0 21
2 Emina 7 5 0 2 15
3 Lokomotiva 7 5 0 2 15
4 Iskra 7 5 0 2 15
5 Radnik Bumerang 7 3 0 4 9
6 Drina 7 1 1 5 4
7 Široki Brijeg 7 0 2 5 2
8 Alfa Modriča 7 0 1 6 1