XS
SM
MD
LG

Kragujevac za popravni, a Metalac za sladokusce

Darko Tešović - foto: lična arhiva

Ispostavilo se da  je poraz od Bačke za Novi Pazar bio samo loš dan. Pobedom u Kragujevcu su na najbolji način demantovali skeptike i one koji su sumnjali u mogućnosti tima Darka Tešovića. Tražeći uzroke neočekivanog poraza, i pred sjajne serije uspeha na stadionu pored Raške, trener Tešović tvrdi da je to bilo samo jedno loše izdanje i mali pad u kontinuitetu dobrih rezultata. – Bačka je došla sa očiglednim ciljem da jednim defanzibnim pristupom sačuva svoj gol i eventualno kontrama nas iznenadi. Nismo pronašli ključ za njihovu defanzivu, a individualna greška nas je skupo koštala – kaže Tešović.

Kragujevac je bio idealna prilika da se vrati ono što je izgubljeno kod kuće. – Radnički me je donekle razočarao. Nije to ista ekipa od prošle sezone, gde sam proveo četiri meseca. Ne poseduju stabinost, jednom rečju nemaju potreban kvalitet za ovaj rang. Znali smo da se kod njih sve vrti oko Kovačevića, koji nije ni igrao, i neubedljivog Varjačića.

Pobedonosni gol pao je iz prekida. Alivodić je izveo korner, Rubežić je na drugoj stativi povratnom loptom uposlio Pejakovića kome nije bilo teško da pogodi mrežu. – Gledajući razvoj situacije na terenu i našu nadmoćnost, realno bi bilo da smo postigli bar još 2-3 gola – tvrdi nekadašnji fudbaler Partizana i dodaje da je domaćin bezuspešno pokušavao da ih ugrozi dugim loptama.

Za Pazarce sledi derbi jeseni sa Metalcem iz Gornjeg Milanovca. – Za razliku od Bačke,  Metalac je kvalitetniji i uvek teže da se u otvorenoj igri nadigrava. Derbi će definitivno pokazati koliko vredimo i radujem se utakmici koja će privući nekoliko hiljada naših navijača – poručuje poznati trener i ujedno nagoveštava pravu poslasticu za fudbalske sladokusce. Od povređenih igrača, svi su se oporavili i stavili na raspolaganje šefu stručnog štaba, izuzev Kačara. Pre dolaska Tešovića čak šestorica prvotimaca su zbog povreda duže vreme bili van stroja.  Postojeći zdravstveni bilten  ide na ruku Novopazarcima,  jer će sa svim raspoloživim snagama moći da se suprostave jednoj od najboljih ekipa u ligi.