XS
SM
MD
LG

Het-trik Mićića učvrstio lidersku poziciju

Kao što se i očekivalo, Lokanj je, u 8. kolu, u Skelanima upisao još jednu pobjedu i učvrstio se na liderskoj poziciji Područne lige Birač. Iako se srčano borila, ekipa Budućnost transa je poražena rezultatom 1:3. 

Fudbaleri u manastiru Karno, pored biste Lokanjca sveštenika Bobana Lazarevića: FK Lokanj


Od početka susreta lider je stavio do znanja da je došao po bodove. Međutim, dva promašaja Lokanjaca, u situaciji "jedan na jedan" sa golmanom Budućnost transa, kažnjava Hodžić koji u sedmom minutu upućuje centaršut sa lijeve strane, ali lopta dobija čudnu putanju i završava u Stojanovićevoj mreži. Ipak, vođstvo domaćih uopšte ne remeti igru gostiju koji nastavljaju istim tempom i nakon samo četiri minuta Dalibor Mićić postiže pogodak za izjednačenje. Do kraja prvog poluvremena tim iz Lokanja  igra i napada,  ali domaći igrači iz kontranapada stvaraju  mnogo bolje prilike za gol. Ipak, Stojanović se istakao bravurama i spriječio promjenu rezultata. 

U nastavku, obje ekipe igraju ofanzivno, potpuno zanemarivši odbrambene zadatke, tako da su oba golmana imala dosta posla. U 59. minutu konačno je i iskorištena jedna dobra šansa. Dalibor Mićić rutinski rješava situaciju koju mu je odličnim prodorom napravio Darko Mićić i preokreće rezultat na 1:2. Posljednjih pola sata gostujući tim mnogo organizovanije igra u odbrani i iz kontri stvara šansu za šansom, međutim domaći golman izsvih duela sa napadačima Lokanja izlazi kao pobjednik. I dok se očekivao posljednji sudijski zvižduk, Dalibor Mićić školsku akciju sa Zeljkom završava pogotkom i het-trikom postavlja konačan rezultat ovog meča.


U timu iz Lokanja raduju se trijumfu, ali priznaju da je meč lako mogao otići u drugom smjeru.


"Odigrali smo dobru utakmicu sa jednim motivisanim,  ali izuzetno korektnim protivnikom. Mislim da je i prisutna publika uživala u šansama i golovima, ali i u fer-pleju obje ekipe. Iako smo pobijedili i osvojili tri boda, ne bi bilo nezasluženo i da su bodovi ostali u Skelanima. Zaista je nevjerovatno da ova ekipa ima samo šest bodova, jer je jedna od kvalitetnijih u ovom rangu takmičenja. Svojim saigračima čestitam na pobjedi, a domaćinima na izuzetnom gostoprimstvu. Prije utakmice smo iskoristili priliku da posjetimo manastir Karno, gdje su Lokanjci uvjek rado viđeni gosti", kazao je Uroš Đurić koji je u Skelanima pružio najbolju partiju ove jeseni.


FK Budućnost trans - FK Lokanj 1:3 (1:1)  
Igralište Jezero-Skelani
Gledalaca: 30
Sudija: Tatomir Gvozdenović (Bratunac)

Strijelci: 1:0 Hodžić u 7, 1:1 Dal. Mićić u 11, 1:2 Dal. Mićić u 59,  1:3 Dal. Mićić u 90.  

Žuti kartoni: M.Janković, Zeljko (Lokanj)                       

FK Budućnost Trans: Nem. Đurić, Savić, Nik. Đurić, Jovanović, Ivanović, Hodžić, J.Husić (od 45. Radovanović), Trifunović (od 70. Stevanović), Jovanović (od 66. Osmanović), S.Husić, Harabaš     


FK Lokanj: Stojanović, M.Janković (od 90. Sekanić), Radovanović, B.Đukanović, Zeljko, B.Janković, Đurić, Dal. Mićić, Dar. Mićić (od 61. Đokić), Z.Đukanović, Stuparević (od 46. Gajić) 

Igrač utakmice: Dalibor Mićić (Lokanj)


Lokanj 5 : 2 Pecka
Borac 2 : 0 Budućnost
Branjevo 3 : 0 Jasenica
Birač 5 : 1 Jardan
Jadar 1 : 2 Polet
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Lokanj 9 7 1 1 22
2 Birač 9 7 1 1 22
3 Pecka 9 5 1 3 16
4 Borac 9 5 0 4 15
5 Polet 9 4 2 3 14
6 Jadar 9 4 2 3 14
7 Branjevo 9 4 2 3 14
8 Jardan 9 2 1 6 7
9 Budućnost 9 2 0 7 6
10 Jasenica 9 0 0 9 0