XS
SM
MD
LG

Nismo favoriti, prvo mesto nas ne opterećuje

Foto: H.D.Vujanović

Mladi "grafosi" priredili su neprijatno iznenađenje svojim navijačima i neočekivano doživeli prvi poraz na našem najvećem stadionu od kragujevačkog Radničkog. Porazom su pružili priliku Metalcu, Kabelu i Zlatiboru da ih dostignu na tabeli i, nema sumnje, da ćemo u preostalih osam kola prisustvovati zanimljivim utakmicama kad je u pitanju kreiranje vrha tabele.

Uprkos neuspehu trener Milija Žižić smireno analizira dešavanja sa meča i naglašava da se uočeni propusti moraju  naći pod lupom  kako bi iz svega izašli bolji.  -  U prvom poluvremenu nismo mogli naći rešenje za pozicionu odbranu rivala, da bi u nastavku dodali gas, stvorili prileke, nažalost nismo poentirali, da bi iz tranzicije u finišu za propuste bili kažnjeni – stručno objašnjava.  
- Nisam ljut – kaže i naglašava: -  Mojim igračima ne mogu da zamerim na htenju i zalaganju. Jednostavno u nekim egal utakmicama treba biti skoncentrisan, taktički zreo i iskusan, a za to  treba vremena. Treba znati da je ovo "B" tim Crvene zvezde, starosti između 18 i 21 godine. Na meču protiv Kragujevčana u sastavu je bilo čak devet bonus igrača, i to je veliko bogastvo za Grafičar i Crvenu Zvezdu. Nema sumnje da mladići imaju potencijala i prostora za napredak  i uz stručan i sistematski rad trebalo bi da da rezultate. Niko nije očekivao da će najmlađi tim novajlije u ligi, u prvoj sezoni, napraviti tako sjajne rezultate. -   Nismo favoriti,veli,  i prva pozicija nas ne opterećuje.  Da smo na pravom putu govore dosadašnji rezultati. Načinili smo podvig, i sa ove perspektive gledajući možda smo mogi da se izdvojimo na vrhu tabele. Ali, ne žalim, za Grafičar radi vreme, i videćete koliki će biti napredak u drugom delu sezone. Kada se povede reč o načinu i stilu igranja, tu Žižić nema dilemu. - Ja sam za dominaciju poseda lopte iz koje će da proistekne napadački sistem igre. Nekad to ispadne dobro, nekad ne, ali  se trudimo  da igru unapedimo. Uglavnom, to nam uspeva, i za to smo vrlo često nagrađeni na terenu.    

Kao većina kolega našeg sagovornika, slaže se u jednom da je liga  zahtevna , interesantna i ujednačena.  - Mali je bodovni raspon između timova na vrhu i sredini, kao i onih u donjem delu tabele.  

Sledeći protivnik mladih "grafosa" su zahuktali  Zlatiborci, koji su serijom od nekoliko pobeda uhvatili priključak sa vodećim timovima. -  Ekipa trenera Predraga Ristanovića je,kaže,  iskusan sastav, sa visokim i snažnim igračima i brzim napadačima. Za meč sa Zlatiborom trener Žižić neće moći da računa na Mrkelu zbog ozbiljne povrede skočnog zgloba i sledi mu pauza od 2-3 nedelje. Takođe, van strija je tri nedelje  Vidić.