XS
SM
MD
LG

Neverovatan derbi na Slanoj bari začinjen sa pet jedanaesteraca

Foto: Zoran Vasiljević, foto: FK Vojvodina

Derbi jeseni na Slanoj bari pamtiće se po pet dosuđenih jedanaesteraca (tri za domaćina, dva za goste), što je do sada nezabeleženo u prvenstvu, crvenim kartonom za domaćina i ponovljenim izvođenjem najstrože kazne, zbog nepoštovanja pravila igre.

Prvi od pet sviran je u 20. minutu za Metalac, sledeći 15 minuta kasnije i ispostaviće se da je bio ključan za konačan ishod derbija. Golman Kabela Vukliš je bio na visini zadatka i pružio svom timu priliku da se vrati u meč. Da su Gornjemilanovčani stekli prednost od dva gola, nema sumnje da bi utakmica otišla na njihovu vodenicu. Penal seriju za domaćina otvorio je Karać i sa rezultatom 1:1 otišlo se na odmor.

To je bio samo početak jedne neverovatne fudbalske predstave, začinjene sa toliko jedanaesteraca, da je pisac ovih redova morao više puta da proverava autentičnost svedočenja trenera Zorana Vasiljevića, koji o utakmici kaže: - Stičem utisak da je Metalac previše nervozno i oštro ušao u meč, i za kratko vreme načinili 5-6 nepotrebnih faulova. Videla se njihova rešenost da, pošto-poto, dođu do važnih bodova i ne vidim opravdanje za takve postupke. Kako je utakmica odmicala bili smo sve bolji, imali terensku inicijativu. Moram da osudim postupak mog igrača Bihorca, koji je za 30 sekundi zaradio dva žuta kartona zbog prigovora i ostavio saigrače na cedilu. Koristim ujedno priliku da se izvinim sudiji Đorđeviću za nekorektan nastup mog igrača - kaže poznati stručnjak i borac za fer plej.

U nastavku mreža gostiju se ponovo zatresal sa "bele tačke". Prekršaj nad Jovanićem Đorđević je okvalifikovao kao najstrožu kaznu, a siguran egzekutor bio je iskusni Govedarica. Treći jedanaesterac za Kabel izazvao je najviše polemike, i ne sreće se tako često u sudijskoj praksi. Ponovo je lopti prišao Govedarica, nije pogodio, ali je delilac pravde ponovio stavio loptu na kreč. O spornoj situaciji trener Vasiljević kaže:  U trenutku izvođenja penala jedan od gostujućih igrača nije bio iza lopte, kako pravila nalažu, već se našao između aut linije i kaznenog prostora, ne utičući na izvođenje udarca, ali to očigledno nije bilo dozvoljeno.

Tri jedanaesterca su Novosađanima doneli deobu liderske pozicije za Zlatiborcima. Lepo je biti na čelu prvoligaškog karavana, ali visoke pozicije obavezuju, i treba ih potvrditi na Dušanovcu, protiv Sinđelića. - Gledao sam "orlove" na kup utakmicu protiv Vojvodine i stekao utisak da se radi o čvrstoj i neugodnoj ekipi koja ne priznaje veličine, ni  rezultate protivnika. Sećam se da smo teško došli do minimalne pobede u Novom Sadu. Na utakmici sa Mladenovcem u rotaciji sam imao samo 15 igrača, a na put za Beograd može se lako desiti da nas bude još manje, jer pored isključenog Bihorca, izostaće povređeni Kočović, Mandić i Vujić - napominje strateg lidera Zoran Vasiljević.