XS
SM
MD
LG

Italijani da padnu u Zenici

Gordan Ciprić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u miru Trening kampa u Zenici sprema se za petak i okršaj sa timom Italije.

To je pretposlednji susret u kvalifikacijama za Evropski šampionat iduće godine. Novinarima se pred večerašnji trening obratio prvi pomoćnik Roberta Prosinečkog, trene Gordan Ciprić.

Istakao je Ciprić da stručni štab očekuje dobru utakmicu svojih izabranika i dodao je:

-Nismo još kompletni. Mihojević je stigao na pripreme, a Memišević će nam se priključiti sutra. Sarić je pod upitnikom, ali uključićemo ga u trenažni proces, pa ćemo da vidimo da li će moći da nastupi u ove dve utakmicama  pred nama. Nakon Italije čeka nas Lihtenštajn. Protiv Azura verujemo svi  da ćemo pružiti igru koja će zadovoljiti i stručni štab i navijače. Naravno nadamo se i osvajanju   tri boda. Motiv protiv Italije će sigurno biti na visokom nivou. Pa kada igrate za reprezentaciju i protiv tima kakav je Italija ne treba vam dodatna motivacija, zaključio je Ciprić.

Napadač bh tima Armin Hodžić pričao je u svom obraćanju medijima upravo o motivu. Kaže da je on ogroman . Smtra da to što bh tim stoji loše na tabeli  ne znači da neće uložiti I poslednji atom snage da dođu do triumfa.:

-Svi smo profesionalci i moramo odigrati dobru utakmicu. Ne trebamo da gledamo u prošlost, već u ono što je ispred nas i da igramo najbolje što možemo. Igramo protiv veoma jake reprezentacije, ali u Italiji smo pokazali da možemo da se nosimo sa njima. Verujem da možemo pobediti u petak. Atmosfera je dobra i svi smo spremni da pokušamo napraviti dobar rezultat.

Luka Menalo je odgovorio na pitanje da li očekuje minutažu protiv Italije:

-Rano je i nezahvalno komentarisati planove pred meč sa Italijom, jer još nismo trenirali kompletni. Na selektoru je da odluči ko će igrati. Ja sam tu i spreman sam da pomognem ako zatreba. Nisam trenirao prošlu sedmicu  zbog povrede zgloba, ali mislim da ne bih trebao više da imam problema s tim i da ću moći da igram. Naravno da smo razočarani zbog stanja na tabeli, ali mi ćemo u posljednje dve utakmice pružiti maksimum.