XS
SM
MD
LG

Slavija odmara do iduće godine

Već 10-tak dana igrači Slavije se nalaze na odmoru. Odmah nakon poslednjeg meča prvog dela šampionata, a bilo je to protiv  Tekstilca dobili su oni voljno. Teška materijalan situacija u klubu naterala je rukovodstvo da odmah odluči da fudbalere pusti na odmor. Trener Milna Gutović kaže da    se naravno složio sa odlukom čelnika kluba.

-Znamo svi da naše materijalno stanje nije zavidno i zadovoljavajuće. Pauza jeste duga, jer će pripreme praktično početi krajem januara, ali drugog izlaza nije bilo. Igrači imaju sada priliku da predahnu, dobro se odmore, a iskreno se nadam i da se neće zapustiti. Trebali bi svi da rade u ovoj pauzi. Sam sam bio igrač i nije me niko treba ''terati'' da u pauzi radim, kaže Gutović.

Ne krije šef stručnog štaba Slavije da nije zadovoljan bodovnim saldom i plasmanom svje ekipe. Kaže da nikada u karijeri nije bio slabije plasiran i imao manje bodova.

-Kada se pogleda naš skor od dve pobede, dva poraza i šest remija jasno vam je da je to moralo i moglo bolje. Pa da smo od ovih šest nerešenih dva puta dobili danas bi slika bila mnogo bolja. Šta da radimo. Nismo mi bili loši. Nije nas niko nadigrao, ali nismo dovoljno dobri. Imamo  slabosti koje naši protivnici koriste. Moraćemo u narednom delu prvenstva sve da radimo bolje i kvalitetnije. Naravno, pre toga moram da rešim svoj status. Meni ugovor ističe 31. januara i čekam poziv klupskih čelnika na razgovor. Najavili su ga, ali još nismo seli i pričali, kaže Gutović.

Prema njegovim rečima ukoliko ostane na poziciji šefa stručnog štaba moraće se klupskim čelnicima razgovarati o pojačanjima.

-Ne bih sada da govorim šta mi treba, koga bih voleo videti u našem taboru. Nije to još vreme. Prvo mene čaka razgovor, pa onda ćemo se usaglašavati i oko igrača. Definitivno je jasno da smo na nekim mestima limitirani i da moramo potražiti alternativu, ali ima vremena, kažem, da se o tome priča, rekao nam je  Gutović.

Što se igračkog kadra tiče, svi fudbaleri su pod ugovorom , sem Vladana Mandića. Njemu 31. januara ističe pozajmica od Zvijezde 09, pa će u klubu morati obaviti razgovore i sa Mandićem i timom iz Etno sela Stanišići.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8