XS
SM
MD
LG

Аkо na sjеdnicu dоđе Mile Коvačеvić, Izvršnоg оdbоra Fudbalskog saveza BiH nеćе biti

Mile Kovačević i Elvedin Begić

Pojavili se u svojstvu člana Mile Kovačević, razriješeni predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske na sutrašnjoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH u Sarajevu (početak u 11 časova) pomenuta sjednica se, po svemu sudeći, neće ni održati. 

Kako saznaje naš portal četiri delegata u Izvršnom odboru FS BiH iz Republike Srpske: potpredsjednik Milorad Sofrenić (Bijeljina), te Ranko Vučković (Prijedor), Zlatko Spasojević (Doboj) i Dragan Kulina (Istočno Sarajevo) održali su danas interni sastanak i zauzeli jedinstven stav. Takođe, kako smo uspjeli da saznamo, postoje dvije vrste odgovora na eventualni dolazak Kovačevića na sjednicu, čime bi se automatski prekršio Statut FS BiH, ali i poništila odluka sa vanredne sjednice Skupštine FSRS održane 17. decembra u Banjaluci kada su 44 delegata jednoglasno razriješili advokata iz Gradiške dužnosti prvog čovjeka FSRS, a samim tim, automatski i sa pozicije člana Izvršnog odbora FS BiH (član 34 Statuta).

Prvi scenarij je taj da pojavom Kovačevića na sjednici četvorica predstavnika iz Republike Srpske napuste zgradu FS BiH Sarajevo, a tada ne bi bilo kvoruma za donošenje odluka (potrebno najmanje 12 članova IO). Po drugom, četiri delegata iz Republike Srpske mogu da ostanu, ali da ne usvoje dnevni red sutrašnje sjednice čime bi se ista, automatski i otkazala.

Prema informacijama, doduše šturim i neprovjerenim, uz četiri delegata IO FS BiH iz Republike Srpske su, sa identičnim stavom i četvorica članova “fudbalske vlade” BiH iz “županijske komponente”, čime bi predsjednik FS BiH Elvedin Begić sutra “na kocku” mogao da stavi i svoju većinu?!

Da li je predsjednik Begić sprema da se upusti u ovu fudbalsku avanturu i da li će ga generalni sekretar Adnan Džemidžić opomenuti da se akti Saveza ne smiju kršiti?