XS
SM
MD
LG

Borac neće gomilati igrače

Dejan Lukendić

Banjalučki Borac je jesenas bio istinski hit premijerligaškog karavana BiH. Crveno-plavi su, odmah po povratku iz Prve lige Republike Srpske, zaigrali na visokom nivou, upustili se u trku za trofeje sa najboljim klubovima i, ruku na srce, poremetili mnoge “šeme”. Da nije bilo sudijskih nepravdi, pogotovo regularno poništenog gola u derbiju protiv mostarskog Zrinjskog (0:0) Krajišnici bi sa ta dva boda zimovali na tronu, kao jesenji prvaci.

-Dobro je i ovako, napravili smo sjajan rezultat koji smo već sumirali, a u Novu 2020. godinu ulazimo sa velikim ambicijama. Nadamo se da ćemo na proleće nastaviti sjajan niz i da ćemo se izboriti za jedno od mesta koje vodi na međunarodnu scenu – istakao je Dejan Lukendić, direktor Borca.

Kako je vreme odmicalo, prvenstvo prolazilo, Banjalučani su igrali sve bolje i bolje, efikasnije i bili su nepobedivi. Zaredali su devet utakmica bez poraza.

-Ta sjajna serija nas je i dovela u sam vrh tabele, da zimujemo na deobi drugog i trećeg mesta sa Željezničarom od kojeg imamo bolji međusobni skor, a samo sa bodom zaostatka za jesenjim prvakom Sarajevom. Na proleće nas očekuju mnogo teži izazovi. Prvenstvo će trajati kraće nego jesen za pet kola, ali ako nastavimo u ovom pobendičkom ritmu ne treba da se plašimo i strepimo. Osim toga ostali smo i u konkurenciji za trofej u Kupu BiH, takmičenja čiji pobednik takođe ide u Evropu – kaže prvi operativac jedinog krajiškog premijerligaša.

Ono što banjalučku, ali i fudbalsku javnost u Republici Srpskoj i BiH interesuje jeste to da li će se Borac dodatno pojačavati.

-Pre svega želim da kažem da imamo kvalitetan i jak igrački kadar. Od nekih fudbalera koji nisu bili na nivou tokom jeseni očekujemo da zablistaju u nastavku prvenstvene trke. Zimski prelazni rok je uvek oskudniji u odnosu na letnji, teško je pogoditi sa pravim pojačanjima, a mi želimo da dovedemo samo one igrače koji su iznad nivoa onih koje trenutno imamo. Mnogo toga će da zavisi i od odlazaka, ali više toga znaće se posle prozivke koja je zakazana za 12. januar. Nije isključeno da dođe poneko novo ime, ali nećemo da gomilamo igrački kadar. Želimo da uživamo u Novogodišnjim i Božićnim praznicima, a želje su nam da Boracizvedemo u Evropu, da na proleće nastavimo odlične igre i beležimo pobede – jasan je i optimističan Dejan Lukendić, direktor crveno-plavih.

Nije tajna da bi Banjalučani voleli u svojim redovima da vide vezistu Zvijezde-09 iz Etno sela Stanišići Fedora Predragovića koji je ponikao na banjalučkom Gradskom stadionu, kao i Dejana Maksimovića, odnosno Demira Pecu iz bijeljinskog Radnika.

-Naravno da u klubu imamo spisak fudbalera koje bi potencijalno voleli da vidimo u našem klubu, ali o tom – po tom. Ima vremena za razgovore, ne možemo baš sve klupske tajne da otkrijemo – kaže Dejan Lukendić.

Prolećni deo sezone fudbaleri Borca otvoriće gostovanjem u Širokom Brijegu kod istoimenog rivala, a onda im sledi domaća utakmica protiv jesenjeg prvaka Sarajeva, dok će drugi krug šampionata zatvoriti gostovanjem na mostarskom stadionu “rođeni” kod Veleža. Posle toga raspored utakmica treće faze prvenstva zavisiće od plasmana premijerligaša, jer pozicije na tabeli će ujedno da budu i “Bergerovi brojevi”.

 

 

 

 


Radnik 5 : 1 Zvijezda 09
Željezničar 1 : 0 Tuzla Siti
Velež 2 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 1 Mladost
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Sloboda 2 : 1 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 22 13 6 3 45
2 Željezničar 22 12 6 4 42
3 Zrinjski 22 11 5 6 38
4 Borac 22 10 6 6 36
5 Tuzla Siti 22 10 5 7 35
6 Radnik 22 10 4 8 34
7 Široki Brijeg 22 8 8 6 32
8 Velež 22 9 5 8 32
9 Sloboda 22 4 9 9 21
10 Mladost 22 4 6 12 18
11 Čelik (-3) 22 5 5 12 17
12 Zvijezda 09 22 1 5 16 8