XS
SM
MD
LG

Najava treće runde FA Kupa

Pred nama je prava fudbalska poslastica za vikend. Na programu je treće kolo FA Kupa. To je runda u kojoj se uključuju timovi iz Premijer lige i Čempionšipa. Cijela runda ima i jedan dodatni motiv. Naime, sve utakmice kreću minut kasnije. Radi se o kampanji kojom se promoviše mentalno zdravlje i zato će sve utakmice krenuti minut kasnije.

Foto: FA Cup

Cijeli program kreće u subotu a prvi termin je od 13:31h. U ovom terminu ima nekoliko mečeva a sve kao i ostale, možete pratiti na ''Sport Klub'' televiziji. U ovom terminu vrijedi izdvojiti duel Ročdejla i Njukasla. Ročdejl je inače trećeligaš i nalaze se u donjem dijelu tabele. Njukasl je vezao dva domaća poraza i sigurno će biti željni pobjede i popravljanja utiska. Favoriti jesu ali ne smiju potcijeniti domaće. 

Od ostalih utakmica u ovom terminu, neke vrijedi izdvojiti. Roteram i Hal bi mogli potencijalno odigrati sjajan meč. I jedni i drugi igraju efikasno i zato možemo očekivati golova dosta. Barnli dočekuje neugodni Piterboro koji godinama gaji napadački stil igre a u duelu nekada premijerligaša, sastaju se Birmingem i Blekburn.

Od 16:01h takođe nas čeka nekoliko sjajnih mečeva. Najzanimljiviji meč bi mogao biti između Fulama i Aston Vile. Nekada duel dva premijerligaša a sada su u različitim rangovima. Obično kroz istoriju igraju efikasne mečeve pa bi ovaj meč vrijedilo odgledati. 

Od ostalih mečeva vrijedi spomenuti Preston i Norič. Duel ova dva tima bi po svemu morao biti efikasan i zanimljiv. Slično bi trebalo biti i u duelu dva člana Čempionšipa, Brentforda i Stouka. Sautempton bi trebao nastaviti sjajnu seriju jer dočekuju ekipu Hadersfilda.

U terminu od 18:31h imamo nekoliko izuzetno zanimljivih mečeva. Svakako će najinteresantnije biti u duelu Vulverhemptona i Mnačester Junajteda. Zanimljivo je da su Vulvsi prošle godine izbacili Junajted iz FA Kupa. Sada sigurno žele isto a znamo kako igraju protiv velikih ekipa. Ako se uzme u obzir i forma Oleove ekipe, vrlo lako bi Vulvsi opet moglu izbaciti Junajteda.

Mančester Siti u ovom terminu dočekuje četvrtoligaša, ekipu Port Vejla. Siti bi se morao prošetati u ovom meču i morali bi lako doći do pobjede. Zanimljivo bi moglo biti u duelima Lestera i Vigana te Bormuta i Lutona jer bi na oba meča moglo biti dosta golova.

Prvi termin u nedelju je 15:01h. U ovom terminu Midlzbro dočekuje ekipu Totenhema. I jedni i drugi igraju promjenjivo pa će zaista biti zanimljivo vidjeti kako će se tim Žosea Murinja snaći na ''Riversajdu''. Hit Premijer lige, ekipa Šefild Junajteda, dočekuje Fajld. To je jedna od rijetkih ekipa iz pete lige koja je i dalje u takmičenju. 

Zanimljivo bi moglo biti u duelu Kristal Palasa i Derbi Kauntija. Palas igra odlično ove sezone a Derbi se pojačao dolaskom Vejna Runija. Barem radi toga vrijedi ovaj meč ispratiti. Bilićev VBA gostovaće kod Čarltona u duelu dva tima iz Čempionšipa.

U terminu od 17:01h imaćemo ''Mersisajd'' derbi. Liverpul će dočekati ekipu Evertona. Skoro su ih pobijedili u ligi sa 5-2 ali tad je trener još bio Silva. Sada je tu Anćeloti i sigurno nas čeka spektakl. Poslednji meč u nedelju igraju Džilingem i Vest Hem. Trećeligaš igra sjajno u poslednje vrijeme i ''Čekićarima'' neće biti lako.

U ponedeljak je na programu poslednji meč. Arsenal će od 21:01h dočekati ekipu Lidsa. Potencijalno jako zanimljiv i efikasan meč a i prava poslastica za kraj treće runde.

Mnogo zanimljivih mečeva i zato vrijedi ispratiti magiju FA Kupa. Biće dosta dobrog fudbala a sigurno i neko iznenađenje.