XS
SM
MD
LG

Kaluđeri velikog srca

RK Kaluđer, Banja Luka

Rukometni klub Kaluđer iz Banjaluke nije samo klub koji se bavi sportom, nego je klub VELIKE HUMANOSTI i zbog toga su ponos Banjaluke i Republike Srpske, ali i svjetal primjer našeg društva. Banjalučani su ih s pravom već nazvali “kaluđeri velikog srca”.

A upravo iz te humanosti su se izrodile brojne akcije.

– Imali smo humanitarnu akciju Kuća za Lukiće, akciju za Luku Milivojca, pa za konačište u Oćestovu. Svake godine dijelimo pečenice uoči Božića, dok za Vidovdan igramo za Kosovo, a imamo još niz drugih akcija, navodi Stefan Glavić.

I ove godine za Božić će unijeti radost među brojne porodice, a naglašavaju da ima humanosti i od drugih ljudi koji su od sebe ispekli i darovali pečenice.

 – Krenuli smo u podjelu pečenica, skupili smo 3.550 KM, 3.222KM smo platili pečenice, a za ostatak smo uzeli namirnice (sol, brašno, ulje, higjena) i uz svaku pečenicu ide torta i jedna litra rakije.

Kako u Banjaluci postoje dva rukometna kluba, koja se profesionalno  bave ovim sportom, na početku nije bilo dobrih prilika za nekoga ko želi da ga igra rekreativno. Ipak, njihova priča je uspjela, jer su sportu dodali humanost.

 – Naš klub je nastao iz čistog drugarstva i ljubavi prema rukometu. Zalažemo se za zdravo druženje, sport, natalitet, humanost, slogu i Republiku Srpsku, kaže Glavić.

Mnogima njihovo ima zvuči lijepo, ali i neobično, a osmislili su ga kažu po jednoj poznatoj pjesmi. 

– Prilikom jednog druženja, slušali smo muziku preko Youtube-a i naišla je pjesma od Snježane Đurišić koja je spominjala kaluđera. Jedan od nas je  došao na ideju i rekao ”Ajde da se zovemo Kaluđer’, a svi smo je podržali i ostalo je istorija”, prisjeća se Stefan.

Novosti plus

 


Sloga : Sloga 2
Sava : Srednjoškolac
Čelinac : Prijedor 2
Teslić : Borac m:tel 2
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga 2 8 6 2 0 20
2 Kaluđer 8 6 0 2 18
3 Čelinac 8 5 1 2 16
4 Borac m:tel 2 8 5 0 3 15
5 Srednjoškolac 8 4 1 3 13
6 Prijedor 2 8 2 2 4 8
7 Sloga 8 2 1 5 7
8 Teslić 8 1 2 5 5
9 Sava 8 0 1 7 1