XS
SM
MD
LG

Promocija se sprema

I drugi derbi u sezoni protiv direktnog rivala i najvećeg konkurenta za titulu i povratak u Premijer ligu BiH Rudar Prijedora fudbaleri Krupe su dobili. Posle jesenjeg trijumfa (2:1) u gradu na Sani izabranici trenera Zorana Marića na otvaranju prolećne sezone u kanjonu vrbasa trijumfovali su rezultatom 2:0. Oba pogotka za domaćina postigao je Jovo Lukić. Mladi napadač i prvi strelac Prve lige Republike Srpske sa dvanaest golova je tako doveo svojim tim pred drugu titulu šampiona srpskog entiteta u “Dejtonskoj zemlji”.

Krupljani sada imaju jedanaest bodova više u odnosu na drugoplasirane “rudare” kojima su u zimskoj pauzi bežali osam koraka što je ogromna prednost u ovakvoj okrnjenoj Prvoj ligi Republike Srpske sa devet klubova. Čudo treba da se dogodi pa da Krupa ispusti ovu bodovnu prednost i u maju prva ne prođe kroz cilj.

-Bila je ovo tvrda utakmica, prava takmičarska i komplikovana za obe ekipe. Ulog je bio veliki. Mi smo, na osnovu svega viđenog, mislim zasluženo pobedili, imali smo prednost jer nam je nerešen rezultat odgovarao. Bolje smo se snašli na terenu. Naročito posle prvog postignutog gola smo se okrenuli tome da sačuvamo vlastiti gol. Pokušali smo da ugrozimo Rudar Prijedor iz neke prilike, ako se ukaže, i to se, na svu sreću po nas, dogodilo. Morali smo mnogo da radimo protiv Rudar Prijedora, na kraju smo našli kompenzaciju za taj rad i pobedili. Osvojili smo tri velika boda – rekao je Zoran Marić, šef stručnog štaba Krupe.

Uprkos činjenici da njegov tim ima veliku bodovnu prednost u odnosu na Prijedorčane on je i dalje oprezan.

-Ima još mnogo da se igra, trinaest utakmica, 39 bodova je u opticaju i ne smemo da se opuštamo i mislimo da je gotovo sve dok to ne bude i zvanično, matematički. Sledeću utakmicu ako izgubimo u Gradišci prednost se smanjuje, imamo još jednu utakmicu protiv Rudar Prijedora. Moramo nastaviti sa puno rada ukoliko želimo da sačuvamo prednost. Treba da budemo do kraja profesionalni i odgovorni, ozbiljni i da idemo iz utakmice u utakmicu i korak po korak s epribližavamo našem konačnom cilju – tituli i Premijer ligi BiH – dodao je novosadski stručnjak na klupi Krupe.

Kapiten Krupe Nikola Dujaković posle derbija je optimistički izjavio:

-Spremam se u maju da podignem pobednički pehar u prvenstvu, a ko zna, možda i u Kupu Republike Srpske jer zimujemo u polufinalu. Bilo bi sjajno kada bi osvojili duplu krunu, prvu u istoriji kluba. Svaki kapiten stremi ka peharima, a posle ove pobede protiv Rudar Prijedora mislim da smo već jednom nogom zakoračili na pobednički tron. Samo čudo može da nas ne promoviše u novog šampiona Republike Srpske.

Trener Rudar Prijedora Igor Janković je istakao da su greške defanzivnog reda skupo koštale njegovu ekipu.

-Po mom mišljenju mislim da smo sami sebe pobedili. Napravili smo dve greške koje su početničke i koje su usmerile derbi meč na stranu Krupe. Domaćin je pobedio jer nije parvio takve greške kao mi. Raduje me debi mladog Dragana Bilbije pred kojim je svetla igračka budućnost. On treba da nastavi da radi i sgurno će dobijati više šanse ako bude na ovom nivou – istakao je Igor Janković, strateg zeleno-crnih.

 

 

 

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8