XS
SM
MD
LG
Euroleague
03.04.2020
21:00
Euroleague
09.04.2020
20:00
Euroleague
09.04.2020
20:45
Euroleague
09.04.2020
20:45
Euroleague
09.04.2020
21:00

Važna i potresna poruka Jovane Brakočević

Srpska odbojkašica Jovana Brakočević Canzian uputila je poruku svim ljudima povodom trenutnog stanja u svijetu, posebno u Italiji.

Korona virus blokirao je cijeli svijet, nažalost odnosi i mnoge žrtve, a najteže stanje je u Italiji, gdje je veliki dio karijere provela Jovana i nakon dugo vremena oglasila se na društvenim mrežama i to sa potresnom porukom, koju Vam prenosimo u cjelini:

Ne pišem često, skoro nikad ali evo sad imam potrebu. Covid-19 je virus koji nas je zatvorio po kućama. Ali da li samo to? Od Corona virusa se umire. To je činjenica. I ne samo što se umire. Umire se sami. Nigde nikog osim medicinskog osoblja koje je opremljeno da im se jedva vide oči. Nikog da uhvati za ruku umirućeg i obolelog. Nikog. Danas se u italijanskom gradu Bergamo desilo nešto još gore. Vojska je došla po kovčege preminulih i direktno ih odvezla u krematorijum. To je to. Niko nije mogao da ih vidi. Niko da se oprosti od tih ljudi. Ušli su u bolnicu zaraženi, borili se sami,bez svojih bližnjih. I izgubili.. sami... bez svojih bližnjih. Neće biti sahrane. Kremirani i to je to. Dragi moji vi nastavite da izlazite po kafićima. Da se šetate parkovima ili centrima. Da posećujete tržne centre ili prodavnice ili šta god bilo što još uvek nije prinudno zatvoreno. Izlozite riziku sebe i svoje bliznje ne samo od zaraze nego i od umiranja sami. Budimo pametniji. Volimo ne samo svoj život nego živote i naših bližnjih i svih drugih ljudi koje potencijalno možemo dovesti u opasnost. Poštujmo zakon što je strožije moguće da bi ovo crno vreme prošlo sto pre.Nadam se da će ovaj post bar nekom da promeni način razmišljanja i da će pokušati da ubedi svoje bližnje prijatelje ili bilo koga da za kafiće ima vremena. Bitno da smo svi zdravi!

Podsjetimo da je ona sa Srbijom postala šampion Evrope 2011. godine, a u Riju je 2016. godine osvojila olimpijsko srebro i u Japanu 2006. godine svjetsko srebro, a baš kao što su tada srpske odbojkašice bile velike pobjednice, red je da svi mi pobjedimo ovo, a to možemo samo ako budemo odgovorni prema sebi i drugima.

OSTANI KUĆI.