XS
SM
MD
LG

Dušan očekuje povratak u Kinu, Aleksa sanja Radnički Pirot i nastavak fudbalske sezone!

Dobra saradnja dva fudbalska saveza, doprinela je da veliki brkj naših trenera radi u Kini. Osim trenera, u kineskoj Prvoj ligi igra veliki broj naših fudbalera, a  najpoznatije ime, najverovatnije je sudija Milorad Mažić.

 Dok su bili u Kini, u nekoliko navrata razgovarao sam sa našim čovekom, Milanom Tošićem, Čebincem, koji je aktuelni instruktor za mladje selekcije u FS Srbije. Sa njim zajedno je i Dušan Kostić Milutinović, fudbalski internacionalac, rodjeni Leskovčanin, danas, takodje, afirmisani trener.

 U proteklom periodu, u vreme pandemije, često smo se čuli. Govorili su mi da se stanje polako smiruje i da su očekivali veoma brzo poziv da se vrate.

Medjutim, vreme prolazi. Čebi i Dule još uvek su u Pirotu i Leskovcu. Dušan je tokom ovog prvenstva često dolazio u Pirot. Razlog jasan, Aleksa Kostić Milutinović, fudbaler pirotskog Radničkog, pravi biser našeg fudbala, izuzetno talentovan, dobar, vaspitan momak, je Dušanov sin.

Juče me iznenadio poziv. Dečko ofarbane kose u plavo, jedva sam ga prepoznao bio je upravo Aleksa. U velikom dvorištu, sa ocem i trenerom, upravo su završili trening. Naravno, s obzirom na aktuelnosti, najpre je tema bila Kina, situacija tamo, kada će se Čebi i Dule vratiti na posao.

Aleksa, mlad dečko, iz Leskovca, u Pirot je došao sa 19 godina. U Leskovcu, važio je za najtalentovanijeg fudbalera koji se tamo pojavio u poslednje vreme. Otac Dušan je hteo da sin napreduje, Marko Vidojević  tadašnji trener, sve to je  video i Aleksa, koji je inače jednu utakmicu u Pirotu briljirao protiv Radničkog, preselio se u grad na Nišavi. Marko Vidojević je hvalio mladog igrača, predvidjajući mu dobru fudbalsku budućnost.

Dejan Čelar, koji je stigao posla Marka, takodje je u Aleksi video mladog fudblera koji će tek eksplodirati i biti značajan za igru Radničkog. Prema programu Dejana Čelara, koji je uradio za sve fudbalere, Aleksa vredno trenira. Kaže da se Čelar ponaša kao otac, zove sve fudbalere, brine o njima. Tata je strog, želi da sin bude maksimalno angažovan na "poligonu" u dvorištu porodične kuće.

Vreme sporo prolazi. Malo ko danas razmišlja o fudbalu. Korona nas je sva zaokupirala. Ova fudbalska priča, neka nas malo odvoji od svakodnevnih misli. Verujemo, čekamo dan kada će Dejan Čelar okupiti svoje momke, i kada će lopta ponovo skakutati na Stadionu kraj Nišave !

Inače, malo ko zna. Otac Dušan je svojevremeno izuzetno voleo velikog fudbalera Miloša Milutinovića. Bio je to razlog da porodičnom prezimenu Kostić, doda prezime Milutinović. To je istina!