XS
SM
MD
LG

Nešković: Nećemo mnogo zaostajati kad se vratimo na teren

Foto: fkvojvodina.rs

Iako svaki fudbaler uvek voli osećaj kada istrči na teren, utisak je da kod svih koji se bave ovim sportom nikad nije postojala veća želja da što pre ponovo mogu da rade ono što najviše vole, a to je da igraju fudbal. Naravno, tako nešto je i razumljivo, s obzirom na to da već mesec dana traje vanredno stanje u Srbiji i da su zbog toga sva sportska takmičenja u zemlji obustavljena.

U međuvremenu, fudbaleri Vojvodine treniraju kod kuće, individualno i grupno preko onlajn treninga, pa tako i mladi prvotimac crveno-belih Mihajlo Nešković, koji vreme vanrednog stanja provodi kod svoje porodice u Šidu.

– Dok traje vanredno stanje, snalazimo se kako možemo. Sa našim kondicionim trenerom Sašom Semeredijem, preko „Zoom“ aplikacije četiri-pet puta nedeljno imamo grupne onlajn treninge koji traju oko sat vremena, a pored toga, ujutru uvek gledamo da odemo i na trčanje. Ja imam sreću da mi se ovde blizu kuće nalazi teren lokalnog fudbalskog kluba, pa tu uvek mogu da istrčim i tako održavam kondiciju. Osim toga, klub je juče počeo sa dostavljanjem sobnih bicikla, verujem da će ih danas ili sutra svi igrači imati, pa će nam i to mnogo značiti da prebrodimo ovaj period. Mislim da, kada sve ovo prođe, nećemo mnogo izgubiti na fizičkoj spremi, jer ipak imamo određenu vrstu treninga svaki dan – napominje Nešković.

Mladi fudbaler Vojvodine istovremeno koristi svaku priliku da bude od koristi starijima.

– S obzirom na to da ovde sa nama u kući živi i baka, njoj sam uvek na usluzi za sve što joj treba, a naravno, uvek ću pomoći i bilo kome drugom od starijih ljudi kojima je strogo zabranjeno da izlaze van kuće. Mislim da svako od nas mlađih treba tako da razmišlja i da se postavi, posebno u trenutnoj situaciji – kaže Nešković.

Pored treniranja i pomoći starijima, on je danas učestvovao i na humanitarnom turniru portala Mocartsport u video igrici FIFA 20, gde se u četvrtfinalu sastao sa kapitenom mlade reprezentacije Srbije Lukom Adžićem.

– Bilo je to jedno lepo iskustvo za mene i drago mi je što sam bio deo turnira na kojem su, slobodno to mogu reći, učestvovala zaista zvučna imena. Luka se pokazao kao odličan igrač, s tim da smo u prvoj utakmici igrali nerešeno 2:2 i tu smo realno bili egal, dok je u narednom meču on bio za nijansu bolji i pobedio 3:2, pa je prošao dalje. Naravno, ovde je najmanje bitno to ko će pobediti, jer je važno jedino da se prikupi što više novca za pomoć Infektivnoj klinici – rekao je Nešković.