XS
SM
MD
LG

Crnogorci obustavili odbojkaška takmičenja

Seniorska odbojkaška prvenstva Crne u takmičarskoj sezoni 2019/2020 prekunuta su zbog vanredne situacije izazvane pandemijom koronavirusa, a postignuti rezultati iz ligaškog dijela smatraće se konačnim, saopšteno je iz Odbojkaškog saveza.

Tom odlukom šampionski trofej osvojili su odbojkaši Budve i odbojkašice Luke Bar.

Navodi se da je Upravni odbor na elektronskoj sjednici odlučio i da za ovu takmičarsku sezonu nema prelazaka u viši ili niži rang takmičenja, bez obzira na postignuti rezultat u trenutku prekida.

"Finale Kupa Crne Gore za takmičarsku sezonu 2019/2020, za odbojkaše i odbojkašice pomjera se za termin pred početak naredne, odnosno kada se za to stvore uslovi. Tačan termin finalnih utakmica biće određen naknadno, kao i takmičenja u mlađim kategorijama, koja će se odigrati ako se za to stvore uslovi", piše u saopštenju.

Navodi se da je Odbojkaški savez sve odluke donio nakon razgovora sa klubovima.

"Odluke su donijete cijeneći razloge poput nemogućnosti treninga, a time i održavanja takmičarske forme igrača i igračica, neizvjesnost u pogledu eventualnog nastavka takmičenja odnosno dozvole za nastavak takmičenja, kao i imajući u vidu da svako održavanje postojećeg stanja, klubove dodatno finansijski opterećuje", piše u saopštenju.

Saopšteno je da Savez prihvatio i preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela o fizičkoj distanci i mnogobrojne ostale okolnosti koje upućuju na racionalnost donošenja odluke o konačnom prekidu navedenih takmičenja.