XS
SM
MD
LG

Bimal Jedinstvo odgovorilo Gacku

Bimal Jedinstvo

Nakon što se pismom oglasilo ŽOK Gacko i iznijelo svoje stavove o trenutnoj situaciju u šampionatu Bosne i Hercegovine oglaislo se i Bimal Jedinstvo. Njihovo pismo prenosimo u potpunosti:

Na osnovu dopisa ŽOK Gacko i istupanja u medijima pojedinih članova tog kluba, primorani smo da se oglasimo i upoznamo javnost sa našim stavovima oko novonastale situacije u Prvenstvu Bosne i Hercegovine za seniorke, izazvane virusom Corona.

Upravni odbor OS BiH je na svojoj sjednici razmatrao predlog predsjednika saveza da se tekuće prvenstvo prekine i proglase ŽOK Gacko u ženskoj i OK Kakanj 78 u muškoj konkurenciji za prvake države. Taj predlog na sjednici Upravnog odbora nije usvojen i čeka se nova sjednica po tom pitanju.

Naš klub se decidno izjasnio da se prvak BiH u seniorskoj konkurenciji i prvaci Republike Srpske u mlađim kategorijama moraju dobiti na terenu za igru, kad uslovi za to budu omogućeni. Čudi nas činjenica da se ŽOK Gacko, odnosno pojedini njihovi članovi, oglašavaju sa predlozima i činjenicama koje nisu bazirane na sportskim i fer odnosima. Tačno je da takmičarska sezona traje do 30. juna, ali evo već dva mjeseca  se ne takmičimo i logično je da se sezona produži i nastavi kad situacija dozvoli. Trenutno zdravlje svih ljudi je na prvom mjestu.

Kažu iz Gacka da se mora doneti odluka o završetku sezone i proglasiti prvak na osnovu trenutne tabele. Podsječamo ih da klubovi nemaju isti broj odigranih utakmica i da su na prvoj poziciji zbog odigrane utakmice više u odnosu na OK Goražde i naš klub.

Kažu iz Gacka da su oni bili prvi i nakon odigranih 18 kola ligaškog takmičenja. Jesu, ali nisu igrale ekipe koje su učestvovale u MEVZA takmičenju. Propozicije takmičenja kažu da 10 klubova igra ligaški dio, nakon čega dvije poslednje plasirane ekipe gube status Premijerligaša, a prve tri ekipe idu u mini ligu za prvaka. U mini ligi za prvaka učestvuje pet ekipa i to prvu poziciju zauzima ŽOK Bimal-Jedinstvo, drugu poziciju UOK BL Volley, a poziciju od 3.-5. mjesta po tabeli nakon ligaškog takmičenja. Dakle, oni su igrali ligaški dio za poziciju broj 3. Član 2. Propozicija takmičenja je jasan, samo ga treba znati pročitati.

Dalje kažu iz Gacka, dva najbolja kluba „nisu“ htjela igrati domaće prvenstvo, nego su igrali nezvanično regionalno takmičenje, MEVZA ligu. Licemjerje gačana, koji su čestitali na velikom uspjehu oba kluba, a sad žele prikazati da osvojena bronzana medalja nije uspjeh BH odbojke. Moramo ih podsjetiti da je naš klub tražio nakon osvojene četvrte uzastopne titule prvaka BiH, još prije deset godina, da učestvuje u MEVZA ligi, ali eto ta želja se ostvarila tek posle 13.-te osvojene uzastopne titule na inicijativu OS BiH. Jeste, gospodo iz Gacka, naš klub je prevazišao našu ligu i organizaciono i rezultatski. Znate vi dobro koliko smo osvojili titula u svim kategorijama, a vas podsjećamo da vas u zadnje tri godine nema ni u jednoj završnici u svim kategorijama. Sjetite se prvenstvenih utakmica u seniorskoj konkurenciji, a u mlađim kategorijama, do ove godine, niste učestvovali godinama. Vaša igračica je davne 2003. godine proglašena za najbolju odbojkašicu godine. Najsvježiji vaš debakl je ovogodišnje polufinale KUP-a Republike Srpske kad vas je BL Volley porazio sa 3:0, po setovima 25:19,25:20,25:18. Hoćete li da vam dostavimo snimak te utakmice? Da li možete zamisliti kako bi prošli u duelu sa nama? Spremni smo istog momenta, sad odmah i bilo gdje odigrati utakmicu, da vam na terenu pokažemo gdje vam je mjesto. Dalje kažete da ste izgubili velike sponzorske ugovore zbog ne učešća na Balkanskom turniru. Gospodo, niste mogli igrati Balkanski turnir, jer ste odbili da igrate CEV Chalenge Cup. I to piše u Propozicijama, samo ih treba znati pročitati ili prevesti, jer su na engleskom jeziku.

Još uvijek ste vi mali klub iz male sredine sa velikim apetitima. Imidž i ugled se ne ostvaruju van terena, nego na evropskim utakmicama sa velikim klubovima iz kojih se mora učiti organizacija i sticati iskustvo u svakom pogledu. Imali ste priliku prije pet-šest godina vidjeti kako je teško organizovati utakmicu CEV takmičenja, ali niste htjeli tražiti pomoć od iskusnijih, pa ste po službena lica poslali pijanog vozača.Zapitajte se ko je skupio rejting bodove za OS BiH igrajući evropske utakmice. Čije igračice su nosioci svih BH selekcija. Možda će te reći da su igračice koje su kod nas došle iz vašeg kluba vaše igračice, ali da li bi ostavrile uspješne odbojkaške karijere da su ostale u vašem klubu. Na vrijeme su djeca uvidjela gdje je perspektiva i ko je najbolji u našoj državi.

Ovim dopisom želimo da upoznamo odbojkašku javnost kako ŽOK Gacko želi na nesportski, prljav, način skinuti vladara sa trona. Ipak, mislimo da su takvog uma samo neki pojedinci u klubu, a ne cijeli kolektiv, koji je naš sportski prijatelj, a rival na terenu.

Na kraju želimo svima dobro zdravlje, da se prevaziđe ova situacija izazvana virusom, a da, u najskorije vrijeme, ukrstimo koplja na odbojkaškom terenu u svim kategorijama.


2 .kolo Mini liga 6-10
HE na Drini 2 : 3 Mostar
Novi Grad 1 : 3 Smeč
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Mostar (8) 2 2 0 13
2 Smeč (5) 2 2 0 11
3 HE na Drini (8) 2 0 2 9
4 Kula Gradačac (7) 1 0 1 7
5 Novi Grad (1) 1 0 1 1