XS
SM
MD
LG

Vildosa i Polonara srušili Barsu i doneli četvrtu titulu Baskoniji

Foto: Twitter

Košarkaši Baskonije savladali su Barselonu u finalu Endesa lige. Tim iz Vitorije slavio je sa 69-67.

Na početku susreta bila je vidna nervoza na obje strane. Mirotić je sjajno otvorio meč pa je Barsa povela 7-4. Sjajnom energijom u odbrani, Baskonija pravi seriju 11-2 i dolazi do preokreta. Iako je Baskonija igrala agresivno u odbrani, Barsa je uzvratila serijom 7-0 te je povela 16-15. Na kraju je prvi period dobila Baskonija sa 17-16.

Na startu drugog perioda, Tomas Ertel nastavio je u ritmu u kojem je odigrao drugo poluvrijeme protiv Burgosa. Vezao je sedam poena i bio inicijator serije 10-0 Barse. Do kraja prvog poluvremena, Barsa je održavala vodstvo. Baskonija je zaprijetila u završnici prvog perioda ali je Kjurik svojim pogocima odbio nalet tima iz Vitorije. Na kraju je Barsa na odmor otišla sa vodstvom 39-33.

Na startu drugog poluvremena gledali smo ogroman broj grešaka sa obje strane. Baskonija je prva povezala redove te je prišla na poen zaostatka. Trojkom Vildose, Baskonija je došla do izjednačenja. Nakon pogođenog bacanja Vildose, radi tehničke Pešića, Baskonija je povela 44-43. Do kraja trećeg perioda vođena je velika borba a na kraju se u poslednji period ušlo sa 51-51. 

Baskonija je dobro otvorila poslednji period te je povela sa četiri poena prednosti. Ipak, Higins je vezao šest poena za preokret Barse. Do kraja susreta vođena je velika borba. Polonara je pogodio rojku za 67-64 vodstvo Baskonije. Oriola je bacanjima donio izjednačenje Barsi. Baskonija je na deset sekundi do kraja imala napad. Pešić je tražio da se pravi faul ali ga nisu napravili. Polonara je sjajno asistirao Vildosi koji je poentirao za 69-67. Higins je pokušao donijeti pobjedu Barsi ali je promašio.

Vildosa je predvodio Baskoniju sa 17 poena dok je Ertel predvodio Barsu sa 21 poenom.

Baskonija je tako došla do četvrte titule a tri puta ih je sa klupe vodio Duško Ivanović kad su titule osvajali.