XS
SM
MD
LG

Dijaspora čuva Podrinje

Iako je finansijska situacija u FK Podrinje iz Janje bila teška i uznemirujuća, dodatno zakomplikovana pandemijom koronavirusa, ali i saopštenjem, kluba da nije u mogućnosti da igra naredne sezone u Prvoj ligi Republike Srpske, ipak, klub iz Podrinja će nastaviti tamo gde je stao prošle sezone.

Ohrabrujuća vest iz Janje stigla je onog časa kada su se fudbaleri okupili na prozivci koju je izvršio trener Muhamed Jusufović i počeli da treniraju spremajući se za izazove u novoj takmičarskoj godini. Na prvom okupljanju stručni štab Podrinja imao je na raspolaganju 18 fudbalera, kojima je trener Jusufović saopštio plan i program rada.

Prema informacijama iz janje i ovaj put, kao i svaki prethodni, kada se Podrinje našlo u teškoj i nezavidnoj finansijskoj situaciji dijaspora je odigrala važnu ulogu i obezbedila novac da Podrinje nastavi da se takmiči. Tako je izbegnuto najavljeno gašenje kluba. Kompletne pripreme fudbaleri Podrinja odradiće u Janji, a u završnoj fazi igraće prijateljske utakmice u kojima će tražiti takmičarsku formu za prvenstvo koje startuje u subotu, 8. avgusta.

-Nekoliko igrača je s provog okupljanja bilo opravdano odsutno i nadam se da imamo dovoljno vremena, iako smo među poslednjim prvoligašima počeli pripreme, da se kvalitetno spremimo za izove koji nas čekaju. Verujem da ćemo imati i kvalitetan igrački kadar koji će moći da izgura ovu priču, a to je opstanak u prvoligaškoj konkurenciji. U narednih nekoliko dana ćemo kompletirati igrački kadar i bilo bi lepo kada bi obezbedili poziciju u gornjem delu prvenstvene tabele. Daćemo svoj maksimum da ostvarimo zacrtane ambicije jer nam je to i obaveza prema ljudima koji su nam pomogli. Svi oni vole Podrinje – istakao je Muhamed Jusufović, šef stručnog štaba prvoligaša Republike Srpske iz Janje.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8