XS
SM
MD
LG

Goran Dragoljić do kraja nedelje mora da selektira tim

Goran Dragoljić - foto: sremportal.info

Poslednji od prvoligaša pripreme je za započeo novajlija Radnički iz Sremske Mitrovice. Tek su pet dana u trenažnom procesu i terenom je prodefilovao veliki broj igrača. Novi trener Goran Dragoljić zasukao je  rukave i prionuo na posao,  jer će trebati da za kratko vreme od mesec dana dovede pojačanja, pripremi i  selektira novi tim. Na pitanje kako je uspostavljena saradnja sa Sremskomitrovčanima, Dragoljić kaže:

- Na poziv sportskog direktora Dragana Despotovića prihvatio sam poziv, jer sam po odlasku iz Dobanovaca bio bez posla. Rodom sam iz ovog kraja i poznajem grad, ljude, mentalitet ovih momaka, pogotovu što je ovo za Radnički istorijsko bitisanje u društvu prvoligaša. Znam da neće biti lako, nisam ni navikao da teče med i mleko. Zbog epidemije koronavirusa odustali smo od odlaska na pripreme i radi bezbednosti igračkog pogona čekali smo da se, koliko-toliko, smiri situacija kako bi počeli sa radom. Ono što mi je najpotrebnije, a to je vreme, imam ga najmanje - naglašava novi strateg Radničkog Goran Dragoljić.

Za prvi trenig je vladalo toliko interesovanje da je u jednom trenutku na terenu bilo preko 50 igrača. Već posle pet dana broj je redukovan na 30-tak, i to je previše za jednog prvoligaša i naredne dve kontrolne utakmice daće odgovor na mnoga pitanja.

- Dogovorili smo duel sa Kolubarom i tražimo rivala za subotu i najverovatnije posle toga ću skratiti spisak. Janković, Petrović, Perić i Ranđić su otišli, a ima naznaka da će Obrenović, Kukolj, Avram, Spasojević, Radojković i Stevanović ostati što bi nam bilo od neprocenjive koristi. To je profil igrača od kojih polazim kad stvaram tim, mada mi je neophodan jedan golman, centralni bek i iskusan napadač. Sve nepoznanice moram razrešiti u narednih 5-6 dana i formirati takmičarsko jezgro - napominje cenjeni stručnjak, i nije krio zadovoljstvo načinom organizacije kluba. Sve je, veli, na vrhunskom nivou i po tome su Sremci ravnopravni sa većinom konkurenata.  

Radnički poseduje zavidnu infrastrukturu. Pored glavnog i pomoćnog terena, dostupan im je igralište sa veštačkom travom, bazen, teretana, sve je to u sklopu sprtskog centra "Bane Ivanović". U planu je da se za godinu dana započne sa radovima na izgradnji novog stadiona, a do tada novi prvoligaš će prvenstvene utakmice igrati na stadionu bivšeg drugoligaša Srema.