XS
SM
MD
LG

Merima Aljić nova fudbalerka Slobode

Sloboda dobila novo pojačanje

Merima Aljić nova je igračica novoformiranog kluba u Tuzli, ekipe Slobode nakon što je dogovorila sve uslove sa timom koji će se takmičiti ove sezone u Prvoj ženskoj ligi Federacije BiH grupa "sjever".

Ona dolazi iz ekipe Lokomotive Brčko za koju, nažalost, nije odigrala niti jedan meč, a glavni krivac svega toga je COVID-19, jer prošle sezone Premijer ženska liga BiH je završena za zelenim stolom.

Pored Lokomotive, dvadesetčetvorogodišnja Aljić u karijeri je još nastupala za Radnik Bijeljinu, te osvojila Kup Republike Srpske sa timom iz Semberije. 

- Prije svega želim da se zahvalim sada već mom bivšem klubu Lokomotivi na svemu. Uprava, treneri, igračice zaista su svi sjajni. Ukoliko neko želi da napreduje treba otići u Lokomotivu jer ono što ih definiivno krasi je zajedništvo kao i naravno red, rad i disciplina. Samo iz privatnih razloga kao i blizine odlučila sam promjeniti sredinu. Nakon stvarno dobrih ponuda ipak sam se odlučila za FK Slobodu. Došla sam prije svega u klub u kojem je zdrava i zrela sredina koji ima odlične trenere kao i upravu, i koji ima svoje ambicije i ciljeve. Hvala trenerima na pozivu da budem dio ove ekipe a ja ću dati sve od sebe da ostvarimo naš cilj.

Takođe, još je nastupala za Gradinu Srebrenik i Fortunu iz Živinica u kojoj je jedno vrijeme bila i kapiten, te sa tim klubom i osvojila Prvu žensku ligu Federacije Bosne i Hercegovine, gdje se kasnije Fortuna plasirala i u najviši rang takmičenja u Bosni i Hercegovini.

- Ja sam osoba koja u životu sve što je zacrtala je i ostvarila. Imam dvije neostavarene želje što se tiče fudbala. Igrati za naš najbolji klub i igrati za A selekciju. Sledeće godine ako Bog da završavam fakultet pa se nadam da će se stvoriti prilika za to. Ali ne volim planirati ništa unaprijed, vrijeme će odraditi svoje a ja svoje. Trenutno se želim fokusirati na novi klub i nadam se da ću biti dobra, zaključila je Merima Aljić.

Merima Aljić


Sana 2014 1 : 1 Željezničar 2011
Mladost 0 : 2 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 FK Sloboda 10 8 1 1 25
2 Sana 2014 10 6 3 1 21
3 Željezničar 2011 10 4 1 5 13
4 Čelik 10 4 0 6 12
5 Mladost 10 3 0 7 9
6 Sloboda 10 2 1 7 7