XS
SM
MD
LG

Milorad Arlov uručio bistu Patrijarha Pavla našem kolumnisti Tomi Mariću

Milorad Arlov i Tomo Marić

Milorad Arlov, humanitarac iz Banjaluke i čovek koji je u prethodnih 13 godina povezao Republiku Srpsku i Kosovo i Metohiju uručio je poklon – bistu Patrijarha Pavla – Tomi Mariću, čuvenom novinaru i piscu, inače saradniku Sportskog žurnala u znak zahvalnosti za podršku tokom svih prethodnih godina.

Ovo priznanje od Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije dobijaju samo izabrani i posebni pojedinci, a pre Marića bistu Patrijarha Pavla, koja je izrađena u Leposaviću, dobili su, između ostalog: Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, Željka Cvijanović, predsednica Republike Srpske, Radovan Višković, premijer Republike Srpske, Ljubiša Ćosić, predsednik Saveza opština i gradova Republike Srpske, Vlado Ostojić, načelnik Opštine Han Pijesak, Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora, Draško Milinović, generalni direktor RTRS, Nebojša Draškić, brčanski paroh i Sreto Božić, veliki dobrotvor.

-Od početka mogu humanitarnog rada koji je počeo prijateljskom fudbalskom utakmicom veterana Vrbasa i Trepče u Leposaviću uoči Đurđevdana 2008. godine Tomo Marić i Žurnal su uz mene, daju mi podršku, pogotovo sada u najtežim okolnostima kada mi je, bez valjanog objašnjenja i obrazloženja, zabranjen ulazak na tlo južne srpske pokrajine. Ta podrška mi mnogo znači, a bistu Patrijarha Pavla sam uručio u znak zahvalnosti gospodinu Mariću koji je uključen i u projekat izrade knjige o mom humanitarnom radu na Kosmetu u proteklih 13 godina – istakao je Milorad Arlov, humanitarac iz Banjaluke.


Tomo Marić bio je oduševljen poklonom istakavši:

-Dobio sam mnoge nagrade i priznanja u svom novinarskom veku, ali ovaj poklon mi je najdraži. To što rade Milorad Arlov i Odbor kojim predsedava je najuzvišeniji čin patriotizma, ljudskosti i iskonske ljubavi prema deci na Kosmetu kojima su pažnja i nežnost zaista potrebni, kao ohrabrenje da gaze, u teškim okolnostima i specifičnim uslovima, kroz život. Republika Srpska na najbolji način razume svu patnju srpskog naroda, i dece, u južnoj pokrajini, a Arlov je čovek koji je izgradio i učvrstio te mostove bratstva. Naravno, tako nešto mogu da urade samo sportisti koji imaju poseban pogled na ovakve i slične stvari i kod kojih je taj patriotski naboj više nego kod drugih izraženiji. Pogotovo kada se radi o nekom, kao što je to Arlov, ko je doživeo tužnu sudbinu progona sa Korduna i svog vekovnog ognjišta u akciji “Oluja”. 

Muka uvek spaja ljude… zajednički je zaključak Arlova i Marića, a Patrijarh Pavle je istinski čuvar srpskog naroda, dok je bio među nama, a pogotovo danas kada je s anđelima na nebu.
Sportski žurnal