XS
SM
MD
LG

Slavija nakon penala bolja od Famosa

Fudbaleri Famosa i Slavije odigrali su borben meč u 1/16 finala Kupa Republike Srpske, a pobjednika su na kraju odlučivali penali, nakon što je u regularnom toku bilo 0:0. U penalima su se bolje snašli gosti i sa 4:2 slavili pobjedu.

Kako se očekivalo bila je ovo tvrda i čvrsta utakmica dva komšijska rivala. Famos je više pokazao u prvom poluvremenu. Nedostajao je Slavijin vezni red, osjetilo se itekako odsustvo Vučine Šćepanovića i Amera Drljevića koje je Zoran Erbez odlučio da odmori u ovom meču.

Prvu šansu, ipak, prave gosti. Nikola Baban je šutirao, Marko Terzić je lako uhvatio tu loptu. Uzvratio je Tihomir Lalović, u posljednji trenutak je Perović izblokirao taj udarac i izbacio loptu u korner. Potom slijede šutevi Blažića sa distance preko gola, a onda i Lalovića glavom.

Nakon perioda mirnije igre dosta uzbuđenja bilo je u finišu prvog poluvremena. Slavija u 38. minutu postiže gol, ali se strijelac Dejan Bjeloš našao u ofsajdu pa su ga sudije poništile. Posljednjih pet minuta apsolutno pripada Famosu. Nakon kornera Vladana Minića odbijenu loptu hvata Anes Demirović, sjajno šutira, tik van okvira gola. Odmah nakon toga sjajnu šansu ima i Tihomir Lalović. Poslije greške gostujuće odbrane izlazi sam na golmana Trifkovića, ali čuvar mreže gostiju sjajnom paradom izbacuje u korner. Poslije kornera glavom prijeti Marko Marković, preko gola, a to je bila i posljednja prilika u prvom poluvremenu.

Najveću šansu na utakmici Famos ima u 65. minutu utakmice. Ognjen Mičić je probio po lijevoj strani, ubacio, a Vladan Minić je zakasnio na drugoj stativi da gurne loptu u praznu mrežu. Nije se imalo mnogo toga vidjeti u drugom poluvremenu utakmice, tek poneki šut, ali uglavnom je to bila rastrzana igra i jednih i drugih.

U 84. minutu najbolja šansa za Slaviju. Poslije kornera Vučine Šćepanović, Marko Marković u skoku umalo da zatrese sopstvenu mrežu, ali na sreću zatresao je samo prečku. Odmah u narednom napadu kolosalna šansa za Famos. Prebačena je odbrana Slavije, Tihomir Lalović je krenuo na loptu, krenuo je i golman Slavije, Trifković, prije je stigao domaći napadač, lobovao golmana Slavije, ali je lopta otišla tik pored gola.

Iako je utakmica bila velikog naboja i obje ekipe željele su pobjede fair playa nije izostalo. U sudijskoj nadoknadi vremena sudije su napravile veliki previd i dosudile korner za Slaviju, nakon čega su uslijedili prostesti domaćih. Vučina Šćepanović nije želio izvesti korner i samo je nabio loptu u gol aut, te se otišlo u penal lutriju.  Tamo je zablistao Ivan Trifković i sa dva odbranjena penala Vladanu Miniću i Tihomiru Laloviću odveo je Sokolove u osminu finala.

FAMOS – SLAVIJA 0:0 pen: 2:4
Sportski centar u Vojkovićima
Bez prisustva gledalaca
Sudija: Slađan Došlo (Istočno Sarajevo)
Strijelci: - Strijelci u penalima: Šćepanović, Čomor, Mandić, Nuhanović (Slavija), Frganja, Demirović (Famos)
Žuti kartoni: Elez, Minić, Marković, Lalović, Terzić, Frganja (Famos), Ivanović, Baban (Slavija)

FAMOS: Terzić, Demirović, Frganja, Ćeha, Mičić (od 83. Lučić), Blažić, Milinković, Minić, Elez, Marković (od 54. Otović), Lalović  Trener: Vladimir Drinjak

SLAVIJA: Trifković, Bogićević, Perović (od 46. Mandić), Bogučanin (od 86. Škobo), Babić (od 58. Šćepanović), Baban, Ivanović(od 46. Čomor), Arbinja (od 70. Nuhanović), Popović, Bjeloš, Bojanić  Trener: Zoran Erbez

FOTO GALERIJA