XS
SM
MD
LG

PLS: Radnički (P) - Kabel 0:1

Ovo dansas nije bilo pošteno. Ne znam da li je i gde igrao fudbal ovaj glavni sudija zove se Danilo Jerenić, ali, ovo što je radio nije bilo u korist utakmice. Taj visoki (srednje prezime Džajić!!!) podigao je zastavicu i zaustavio Uroša Mirkovića zbog navodnog ofsajda pet šest puta. Onaj prema Nišavi malo manje. Glavni  se nije mešao u svoj posao kada su jauci odjekivali, čuli su se do Sarlaha (brdo u centru Pirota). Ležali su momci koliko im je dozvolio. Na kraju, uz sve izmene, onaj četvrti Jagodinac, pokazao je samo četiri minuta.

Iz jednog jedinog šuta u prvom delu Novosadjani su dali gol. U drugom izmakli su u kontru dve, ali bez neke završnice. Dva autobusa odbrambenih igrača lepo postavljena u dva bloka do centra. Znam kakav fudbal igraju Vojvodjani. Tehnički lepo, dobre akcije, driblinzi. Ma ništa od toga! Ali ako si prvi brate, daj malo nešto i od ove igre! Onaj mali devet, interesantan dečko, što je ni kriv ni dužan dao gol, lupila ga lopta, borio se sam napred. 

Malo o fudbalu! Toliko je vredelo. Domaći su imali loptu više od pola sata prvog dela. Igrali bolje, ali bez posebnih prilika. U drugom poluvremenu, skoro sve isto. Samo malo agresivnije, više prenemaganja, sudija se dodatno isticao u nastojanjima da prekida perfidno meč (ume to da radi), da zove lekara, da svira kontrafaulove. Možda je bila neka prilika više pred golom Novosadjana, ali nije ni to bilo to!

Da se razumemo, ovakav uzdrman Radnički, sa nekoliko povredjenih igrača, odlazak Čelara, grč u nogama, taj džak cementa na ledjima o kojem govori, uradio je koliko je u moći. Zaslužio je najmanje bod, a da nije bilo nekih reakcija "svirača" i "mahača" možda bi i dobili utakmicu.

Raspoloženje mi je popravio jedan divan čovek koga sam prvi put video u životu. Zove se Zoran Vasiljević i trener je Kabela. To što je on rekao, ulazi u istoriju čestitosti. Na moje pitanje, sad ćete čuti, da Kabelu nije bila potrebna pomoć sudije i da smo očekivali bolju igru, rekao mi je iskreno

Ako se bude ovako igralo, odoh ja u Bosnu!

Zoran Vasiljević mi je na kraju razgovora iskreno rekao da rado čita moje tekstove i da mu je drago da ima još uvek novinra koji imaju stav. Bilo mi je drago, jer, da znate, da nikada neću prihvatiti, da, kao ono kada su one Zvezdine nade bile pre neku nedelju, predvodjene Mikićem, da nam neko vređa intelegenciju i misli da mi, daleko 306 kilometara od Beograda, malo znamo šta je dobro, a šta loše u fudbalu, šta je sportsko, viteško nadmetanje, a šta provokacije i "piknik" na terenu, šta je 50:50 u sudjenu, a šta ovo, što je najbolji pojedinac ove tužne utakmice radio!

Milan Ćirić, vd šef Stručnog štaba Radničkog,  takodje je, kao i Vasiljević, bio džerntlmen

PS: Nemojte to da nam radite ko Boga vas molim. Nije Pirot "vukojebina" na fudbalskoj mapi Srbije. Dugo se voli, živi fudbal ovde. Radničkii je veliko fudbalsko ime. Nećete valjda dozvoliti da se ova igra iseli sa jugoistoka Srbije!

Molio sam vas jednom, ono protiv Grafičara, sad vas molim po drugi put. Nemojte da me terate da nabrajam ponovo, da pominjem Beogradski pašaluk. Šta će to Kabelu ako ima fudbalsku i finansijku moć, da ga sudije "šlepaju" kao ovo danas. Loša usluga.

Znate, nisam od juče, 42 godine pišem o fudbalu, nosio sam zastavu na otvaranju ovog stadiona kao dete od šest godina. Fudbal mi je u svakoj veni!

Prva liga Srbije: Radnički - Kabel 0:1

Igrač utakmice -  "Glavni sudija Danilo Jerenić" ( Beograd) – "dominantan u svemu". Strelac: Vidakov  u 38. minutu. Sudije: Danilo Jerinić ( Beograd) 5, Nemanja Džajić Jovanović 5 i Milorad Jovanović  5.