XS
SM
MD
LG

Igokea u Ligi Šampiona

Foto: Igokea

Košarkaši Igokee plasirali su se u Ligu Šampiona. Igokea je u finalu kvalifikacija savladala Sporting iz Lisabona, rezultatom 70-64.

Prvi period bio je izuzetno tvrd. Sporting je poveo 7-3 na startu susreta. Međutim, Igokea je uspjela doći do preokreta te je trojkama Volera i Vulića, dobila prvi period sa 16-11. Igokea je povela 21-14 na startu drugog perioda. Međutim,  Sportting je uspio doći do izjednačenja. Završnicu prvog poluvremena Igokea je odigrala dobro te je na odmor otišla sa vodstvom 32-27. 

Igokea je na startu drugog poluvremena imala sedam poena prednosti. Međutim, onda je stala. Promašivali su iz izglednih pozicija, Sporting je ušao u šuterski ritam te su u poslednji period ušli sa poenom prednosti. U poslednjem periodu, Nikola Jovanović ušao je u seriju poena iz ofanzivnog skoka i donio je preokret Igokei. Do kraja susreta bilo je dosta grešaka sa obje strane ali je Igokea sačuvala vodstvo i plasirala se u grupnu fazu Lige Šampiona.

Igokeu je do pobjede predvodio Džeki Karmajkl sa 16 poena i osam skokova. Travante Vilijams predvodio je Sporting sa 16 poena.