XS
SM
MD
LG

Promocija knjige o ŠF Džaja

Knjiga o 27 godina postojanja škole fudbala FK Džaja, promovisana je večeras (srijeda) u Banjoj Luci uz prisustvo bivših polaznika ovog uspješnog sportskog kolektiva iz naselja Vrbanja, poznatih fudbalskih radnika i novinara.

Osnivač škole i autor knjige Milivoje  Glišić istakao je da je u koricama knjige sažeta ljubav prema fudbalu  i prema generacijama mladih fudbalera koji su postali dobri igrači i uspješni ljudi. Više od 4 hiljade polaznika škole, od 1993.godine,  prve fudbalske korake napravilo je u klubu koji nosi nadimak najvećeg srpskog i jugoslovenskog fudbalera Dragana Džajića koji se u toku promocije posredstvom telefona javio i čestitao porodici Glišić i svim generacijama Džaje na dosadašnjim rezultatima.

Počecima u školi fudbala Džaja, između ostalih, mogu da se pohvale i proslavljeni golman Branko Grahovac, Siniša Gagula koji je kasnije igrao za slavni Ajaks, kao i Borčeve legende Boris Raspudić i Marko Maksimović.

Polaznici škole fudbala Džaja i danas su  poštovan i nezgodan protivnik za sve klubove i njihovi  takmičarski uspjesi prevazilaze njihovu brojnost.