XS
SM
MD
LG

Fudbal nije košarka

Foto: Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde sinoć su odigrali fantastičan meč protiv Slovana iz Libereca te su slavili sa 5-1. Međutim, opet ima komentara koji i nisu prikladni s obzirom na fantastičnu predstavu Zvezde.

Zbog crvenog kartona protiv Hofenhajma, meč nije vodio Dejan Stanković nego Nebojša Milošević. Samim tim, dobar dio navijača umanjuje doprinos Stankovića sa pričama kako je Milošević vodio meč. Zaboravljaju da fudbal nije košarka i da trener koji vodi meč i nema baš toliki uticaj na igru u nekim utakmicama. A Milošević ruku na srce i nije imao takav doprinos. Izmjene je radio kada je već meč bio riješen te njima nije mogao ništa promijeniti.

To što Deki Stanković nije vodio meč ne znači da nije sastavljao taktiku za isti. Da se razumijemo, ne umanjujemo i ne želimo potcijeniti i doprinos Miloševića, ali bez obzira ko je vodio meč zna se da je Dekijeva zadnja. Na kraju krajeva, ma koliko stručni štab radio zajedno, Deki kao trener snosi najveću odgovornost u svakoj situaciji.

Imao je Deki taktičkih propusta otkako je na klupi Zvezde. Falilo je boljih rešenja a i hrabrosti u nekim momentima. Međutim, sinoć je Zvezda izgledala sjajno. U skorijoj prošlosti Zvezda nije niti jednu ozbiljnu ekipu tako dominantno dobila kao sinoć Liberec. 

Prosto je takav utisak da je Zvezda mogla dati još koji gol ali su čuvali energiju u zadnjih 20ak minuta što je i normalno. Jednostavno, raspored je zgusnut i već sledećeg četvrtka Zvezda dočekuje Gent pa se o svemu mora voditi računa. 

A partija protiv Čeha zaista daje nadu da Zvezda može mnogo i protiv Genta. Pogotovo ako se zna da je Gent u katastrofalnoj formi. Da li će Zvezda iskoristiti momentum, ostaje da se vidi. A i ostaje da se vidi da li će se eventualna pobjeda opet nekome drugom pripisati a ne onome ko je ustvari za pobjedu zaslužan.


Hoffenheim 4 : 1 Gent
Slovan Liberec 0 : 0 Crvena zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Hoffenheim 6 5 1 0 16
2 Crvena zvezda 6 3 2 1 11
3 Slovan Liberec 6 2 1 3 7
4 Gent 6 0 0 6 0