XS
SM
MD
LG

Armin Mujezinović: Želimo u Premijer žensku ligu BiH i za to ćemo se boriti

FK Sloboda Tuzla

Ekipa Slobode Tuzle, jedno je od najprijatnijih iznenađenja ove sezone u Prvoj ženskoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine grupa "sjever". Ovaj klub osnovan je u sklopu strukture fudbalskog kluba Slobode.

Tim kojim komanduje Armin Mujezinović nakon jesenjeg dijela u pet odigranih utakmica ima tri pobjede, jednu neriješenu i samo jedan poraz, te se nalazi na trećem mjestu sa tri boda manje od prvoplasiranog.

Osim toga, u debitantskoj sezoni igračice ovog kluba postigle su najviše golova, čak 19, a druga su ekipa u prvenstvu koja je primila najmanje golova, svega četiri. Ne samo da su kao klub veoma dobro organizovani, već u svojim redovima imaju veoma poznata imena što se tiče igračkog kadra.

U prelaznom roku doveli su nekoliko novih fudbalerki, možda i najzvučnije ime je Merima Aljić, bivša igračica Fortune, Gradine, Radnika i Lokomotive. Zatim Matea Topalović, reprezentativka U-19 reprezentacije Bosne i Hercegovine, Adisa Vejseli, takođe bivša igračica Lokomotive iz Brčkog, te nekolicina mladih igračica.

Veoma dobra polusezona ovog kluba

Povodom veoma uspješne polusezone Slobode razgovarali smo sa glavnim trenerom ovog kluba, gospodinom Arminom Mujezinovićem.

- Prije svega moramo istaći da smo žrijebom dobili težak raspored, za prvu polusezonu. Gostovali smo kod ekipa koje zbog svog dugotrajnog staža i iskustva igranja u ovoj ligi nominalno su protiv naše ekipe bili favoriti. Zbog te činjenice rezultatski možemo biti jako zadovoljni trećim mjestom uz tri boda zaostatka za prvoplasiranom ekipom Sane. Raduje nas činjenica da smo postigli najviše golova od svih ekipa s kojima smo igrali, da smo igrali nerješeno na gostujućem terenu protiv Sane 2014 iz Sanskog Mosta. U Zenici smo igrali u najmanju ruku ravnopravnu utakmicu, ali nažalost i jedinu izgubili, tako da možemo reći da smo ostvarili svoj cilj za prvu polusezonu.

Kakvi su vaši planovi za narednu polusezonu, ali i za budućnost?

- Plan za drugu polusezonu je da nastavimo igrati na pobjedu svaku utakmicu i ukoliko odigramo maksimalno odgovorno i požrtvovano na našem terenu, cilj je naravno da se plasiramo u plej of za ulazak u Premijer žensku ligu. Primarni cilj je kluba je razvoj ženskog fudbala, rad na omasovljavanju bavljenja fudbalom za djevojčice koji smo tek počeli i ne sumnjamo da ćemo u tome uspjeti. Puni smo optimizma zahvaljujući kvalitetnim ljudima u klubu koji imaju jasnu viziju za razvoj i daju nam maksimalnu podršku.

U taboru Slobode ističu da će se boriti za plej of i ulazak u Premijer žensku ligu Bosne i Hercegovine.

- Na nama trenerima i igračima je da iskoristimo sada šansu i sa igračicama koje imaju iskustvo igranja Premijer ženske lige BiH, te mladim perspektivnim igračicama koje su dio našeg tima predstavimo naš klub kako to zaslužuje, to najprije, a na taj način na terenu izborimo plej of za Premijer ligu BiH, što će za ovu mladu ekipu i za nas sve biti jedan od uspjeha. Kroz kvalifikacioni turnir za ulaz u Premijer ligu mislimo da su naše šanse da izborimo plasman u najvši rang takmičenja podjednake sa ostalim učesnicima i uradićemo sve da se domognemo najvišeg ranga ženskog fudbala i u njemu izgradimo status stabilnog učesnika, jer institucija kakva je Sloboda Tuzla sa sadašnjom vizijom predanim i profesionalnim radom to zaslužuje i može postići, zaključio je Armin Mujezinović, trener Slobode.

Armin Mujezinović, trener Slobode


Sana 2014 1 : 1 Željezničar 2011
Mladost 0 : 2 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 FK Sloboda 10 8 1 1 25
2 Sana 2014 10 6 3 1 21
3 Željezničar 2011 10 4 1 5 13
4 Čelik 10 4 0 6 12
5 Mladost 10 3 0 7 9
6 Sloboda 10 2 1 7 7