XS
SM
MD
LG

Iskupljenje "crvenih" protiv Lazarevčana

Poslednja utakmica 14. kola Prve lige Srbije igra se u ponedeljak od 13 časova na stadionu “Čika Dača” u Kragujevcu, gde će vodeći na tabeli Radnički 1923 ugostiti lazarevačku Kolubaru, uz direktan prenos na televiziji Arena Sport.

Poraz u Loznici prošlog vikenda nakratko je usporio kragujevačkog prvoligaša, koji je čvrsto rešen da se već u susretu sa Lazarevčanima vrati na pobednički put. Dobra vest je da su i prvi pratioci Kragujevčana na tabeli takođe kiksirali u prošlom kolu, pa je razlika na tabeli ostala skoro nepromenjena.

- Dobro smo ušli u utakmicu sa Loznicom i kontrolisali igru sve do povrede Miloša Vidovića, koja nas je poremetila i dovela do blagog pada u poslednjih petnaestak minuta prvog poluvremena, što je rezultovalo primljenim golom. Na početku drugog poluvremena primili smo još jedan prilično naivan gol, ali smo vrlo brzo smanjili preko Tomića na 2:1. Propustili smo potom tri odlične šanse za potpuni rezultatski povratak, da bi nas na kraju dotukao taj njihov gol u sudijskoj nadoknadi vremena. Ipak, sve je to sastavni deo fudbalske igre i iskreno se nadam da ćemo već protiv Kolubare uspeti da se vratimo u pobednički ritam – osvrnuo se na proteklo kolo Uroš Vidović.

Više od poraza u Loznici stručni štab “crvenih” zabrinule su povrede pojedinih igrača, pre svih Miloša Vidovića, komandanta odbrane tima sa “Čika Dače”, kao i dvojice mladih igrača Radovana Avrama i Mateje Dukića.

U međuvremenu su Lazar Petrović i golman Vladimir Savić osetili određene zdravstvene tegobe, pa će lider na tabeli u značajno oslabljenom sastavu izaći na megdan odličnoj ekipi Kolubare, koju sa klupe predvodi Dejan Nikolić, nekadašnji šef struke kragujevačkog prvoligaša.

Lazarevčani i u ovoj sezoni gaje visoke, superligaške ambicije i trenutno drže četvrtu poziciju na tabeli sa 22 osvojena boda, koliko je sakupio i trećeplasirani Grafičar.

Kolubara slovi za jednu čvrstu, takmičarsku ekipu, koja u svojim redovima ima nekolicinu iskusnih igrača sa zavidnim superligaškim i internacionalnim stažom, poput Nikole Vasiljevića, Vladana Milosavljeva, Aleksandra Jovanovića i Dejana Đenića. Tu je i grupa mlađih igrača koju predvodi Andreja Stojanović, najbolji strelac ekipe u dosadašnjem delu prvenstva sa četiri postignuta gola.

Interesantno je napomenuti da su Lazarevčani poslednju pobedu zabeležili pre tačno mesec dana, u susretu sa Radničkim iz Sremske Mitrovice (1:0), a potom su ušli u seriju od četiri uzastopna remija.

I trenera Kolubare Dejana Nikolića muče kadrovski problemi, s obzirom da na gostovanju u Kragujevcu neće moći da računa na povređenog Vučetića i suspendovane Milosavljeva i Cvetkovića.

Bez obzira na to što će obe ekipe nastupiti u oslabljenim sastavima, treba očekivati jednu dobru utakmicu, koja bi po svim merilima trebala da opravda epitet derbija kola.

- Kolubara, po mom mišljenju, spada među tri najkvalitetnije ekipe u ligi. Imaju dobre i iskusne igrače, vodi ih naš bivši trener Dejan Nikolić i sigurno je da neće biti lako doći do pobede u susretu sa njima. Pri tom, mi imamo određenih kadrovskih problema, ne možemo da računamo na petoricu igrača, ali uprkos tome atmosfera u ekipi je odlična i svi se nadamo dobrom rezultatu u ponedeljak – dodaje Vidović.

U skladu sa važećim epidemiološkim merama, utakmica između Radničkog 1923 i Kolubare biće odigrana pred praznim tribinama.

Ipak, dobra vest za sve simpatizere kragujevačkog kluba jeste da je televizija Arena Sport obezbedila direktan prenos sa “Čika Dače” na svom drugom kanalu.