XS
SM
MD
LG

Glasinac savladao lidera prvenstva

FC "Glasinac"

Futsaleri „Glasinca“ pobijedili su u sklopu 12. kola Prve lige Republike Srpske – grupa Istok lidera na prvenstvenoj tabeli, ekipu Kluba malog fudbala „Leotar“ iz Trebinja, rezultatom 6:3 i sa nova tri boda Sokočani su ostali u trci za plasman u plej-of završnicu šampionata.

Trener FC „Glasinac“ Predrag Dobrilović ističe da je meč protiv Leotara bio težak ali da je zadovoljan nastupom svojih igrača i ostvarenim rezultatom.

„Ekipa Leotara pred ovaj susret važila je za blagog favorita ali mi smo, još jednom, pokazali karakter i da nas ovakve utakmice posebno motivišu. Usljed važnosti meča, skratili smo roster i minutažu pojedinim igračima i rezultat nije izostao. Do kraja prvenstva imamo još dva susreta protiv gradskih rivala. Sljedećeg vikenda igramo protiv KMF „Jahorina“ na Palama, a zatim nam dolazi sastav Tanga iz Istočnog Sarajeva. Cilj nam je da osvojimo maksimalnih šest bodova u pomenutim utakmicama“ rekao je Dobrilović.

Gosti iz Trebinja najavili su žalbu Fudbalskom savezu Republike Srpske protiv službenih lica na utakmici  i smatraju da su nezaslužemo poraženi.

„Mi smo obezbijedili prvo mjesto prije ovog meča i danas smo pružili priliku igračima koji nisu imali značajniju minutažu tokom sezone. Poraženi smo zbog nekih materijalnih pravila i podnijećemo žalbu kako bi skrenuli pažnju da se takve stvari ne ponavljaju na prvoligaškim terenima. Nama rezultat nije bitan nego odnos sudija i delegata“ kazao je nezadovoljan trener Leotara Mitar Vukanović.

Glasinac su do pobjede predvodili Stefan Milinković i Bojan Lukić sa po dva pogotka, a u strijelce su se upisali još Radoš Čolić i golman Miloš Pajević. Za Leotar je dva puta pogađao Savo Andrić i jednom Vidomir Milojević.

FC GLASINAC Sokolac: Miloš Pajević, Marko Mirjanić, Darko Gašević, Radoš Čolić, Bojan Lukić, Stefan Milinković, Stefan Arbinja, Dejan Debelnogić, Nikola Rajić, Aleksandar Skoko, Nenad Đerić  Trener: Predrag Dobrilović

KMF LEOTAR Trebinje: Irinej Đurić, Savo Andrić, Vidomir Milojević, Miljan Vico, Vidomir Ninković, David Čolović, Lazar Zečević, Goran Miladinović, Srđan Sulaver   Trener: Mitar Vukanović


Nevesinje 9 : 4 Ljubinje
Glasinac 6 : 3 Leotar
Ugljevik 14 : 4 Jahorina
Beli anđeo 10 : 3 Tango
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Leotar 12 8 2 2 26
2 Beli anđeo 12 6 4 2 22
3 Glasinac 12 6 3 3 21
4 Ugljevik 12 6 2 4 20
5 Nevesinje 12 5 1 6 16
6 Jahorina 12 5 1 6 16
7 Tango 12 2 2 8 8
8 Ljubinje 12 2 1 9 7