XS
SM
MD
LG

Aktuelnosti iz FS Beograda

Fudbalskog saveza Beograda. Sednica je bila onlajn zbog aktuelne situacije u vezi sa epidemijom virusa Covid 19, a uz poštovanje mera zaštite koje je donela Vlada Republike Srbije. Sednicom je predsedavao predsednik FS Beograda Marko Pantelić. Sednicu je posredstvom aplikacije "Zoom" pratilo 34 delegata koji su onlajn konekcijom učestvovali u njenom radu. 
Pošto je otvoreno zasedanje usvojen je zapisnik sa prethodne vanredne sednice održane 15. jula 2020. godine. U nastavku rada Skupštine FS Beograda prikazan je prigodan video sadržaj kao uvertira u prvi deo zasedanja u kome je Skupština FS Beograda usvojila nekoliko izveštaja i to: Izveštaj o radu FS Beograda za 2020. godinu, Finansijski izveštaj FS Beograda za 2020. godinu sa zaključkom Komisije za finansijsko-materijalno poslovanje FS Beograda, Izveštaj Nadzornog odbora FS Beograda za 2020. godinu, Izveštaj o utrošku budžetskih sredstava FS Beograda za 2020. godinu, Izveštaj o radu OFiS FS Beograda za 2020. godinu i na kraju ovog dela zasedanja Izveštaj o radu OFT FS Beograda za 2020. godinu.
Uvodne napomene dao je generalni sekretar FS Beograda Miroslav Stojanović koji je u nastavku sednice stavio akcenat na Finansijski izveštaj FS Beograda za 2020. godinu. Tom prilikom je posebno istakao da je savez poslovao u uslovima epidemije virusa Covid 19 i da je to uticalo na prvobitni finansijski plan. Uz to klubovi su uoči starta nove sezone oslobođeni plaćanja paušala. Zato je urađen, a u julu mesecu i usvojen rebalans budžeta. Uz sve to generalni sekretar je posebno naglasio da je redovno polsovanje FS Beograda vršeno potpuno u skladu sa finansijskim propisima i zakonskom regulativom.
On je dao uvod i u vezi sa Planom i programom rada sa kalendarom aktivnosti FS Beograda za 2021. godinu. Tom prilikom je naglasio da u ovoj godini FS Beograda očekuje niz aktivnosti, a posebno onih koje se odnose na organizaciju turnira pre svega osamnaestog "Trofeja Beograda" i sedmog po redu Memorijala "Miljan Miljanić". Uz to FS Beograda će biti deo organizacije letnje Univerzijade, a istakao je i aktivnost Amaterske reprezentacije FS Beograda koja će se spremati za kvalifikacije za Regionalni Kup UEFA. Delegati su usvojili ovaj Plan i program rada saveza za 2021. godinu, a sve odluke donete su jednoglasno.