XS
SM
MD
LG

Breznica kreće u misiju zvana - odbrana titule

Breznica Pljevlja

Fudbalerke Breznice iz Pljevalja u subotu započinju nastavak šampionata u ženskoj fudbalskoj ligi Crne Gore, gdje će za njih postojati samo jedna misija, zvana - odbrana titule.

Višestruki uzastopni prvak države u svoje redove angažovao je Minelu Gačanicu, reprezentativku Bosne i Hercegovine i bivšu igračicu Emine Mostara, a pored nje u klub je došla i Nađa Đurđevac iz Budućnosti Podgorice za koju je nastupala nekoliko posljednjih sezona.

Klub u ovom prelaznom roku napustile su: Merima Gradinović, koja je prešla u Eminu Mostar, zatim Milica Šebek je pojačala redove Požarevca i Hazuki Kimoto, prva Japanka koja je ikada zaigrala za jedan ženski tim iz Crne Gore.

Izabranice Zorana Vukovića prvu utakmicu igraće derbi 11. kola protiv jednog od konkurenata za prvo mjesto, a riječ je od ekipi Budućnosti iz Podgorice. Meč se igra u subotu od 13:00 časova. 

Budućnost i Breznica imaju po 20 osvojenih bodova, ali se tim iz Podgorice nalazi na prvom mjestu zbog gol razlike. Ovo će biti njihov treći međusobni okršaj ove sezone, a prethodna dva završila su neriješenim ishodom. U Podgorici je bilo 3:3, a u Pljevljima 1:1.

Ivana Čabarkapa golmanica Breznice, govorila je za sportdc.net povodom nastavak sezone.

- Od ovog vikenda nastavlja se Prva ženska crnogorska liga i već u startu imamo derbi protiv ekipe Budućnosti. Očekuje nas jaka utakmica protiv jedne mlade i perspektivne ekipe. Kao i u svakoj utakmici potrudićemo se da damo svoj maksimum i ako Bog da uzmemo 3 boda. Prošli smo pripreme, gledali smo da se spremimo što je bolje moguće. Pripreme su prošle super, pored fizičke spreme, ekipa je i psihički spremna da se nosi sa svakim izazovom koji nam dolazi.

Ipak, kapitenka Breznice ne krije da će se boriti da odbrane još jednom titulu i da se plasiraju u nove kvalifikacije za Ligu šampiona.

- Potrudićemo se da i ove godine ostanemo na tronu, iako nije lako, jer kad si najbolji u nečemu, svi pokušavaju da te sputaju u tome. Ne sumnjam u svoju ekipu, jer mi je puno srce kada i na treningu vidim da svaka dišemo kao jedno. Pored toga što smo ekipa, mi smo kao jedna velika porodica koja ima jedan cilj, a to je da pored dobre igre, svakako budemo dobri ljudi koji se drže skupa i u dobrim i u lošim momentima. Pored igračica, veliku zaslugu ima i naš stručni tim koji svakodnevno sa nama radi, trudi se, ulaže i ostavlja život na stadionu kako bi svako od nas bio srećan i zadovoljan, zaključila je Ivana Čabarkapa.

Ivana Čabarkapa


Budućnost 6 : 1 Ekonomist
Mladost 2015 0 : 5 Breznica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost 16 13 2 1 41
2 Breznica 16 13 2 1 41
3 Ekonomist 16 7 0 9 21
4 Mladost 2015 16 3 1 12 10
5 Cvetex 16 1 1 14 4