XS
SM
MD
LG

Spektakl u Crnoj Gori završen podijelom bodova

Budućnost i Breznica podijelili bodove

Stigao je mjesec septembar, a ljubitelji ženskog fudbala u Crnoj Gori nisu mogli zamisliti bolji početak sezone. Nova sezona započela je velikim derbijem između Budućnosti Podgorice i Breznice Pljevlja, a na kraju nije bilo pobjednika, pa je rezultat glasio 3:3. 

I prošle sezone je na dan utakmice u Podgorici nesnosno pržilo. Provjerio sam, bilo je tada 37 stepeni. Par mjeseci kasnije i koji dan kusura, isto ludilo, vrelina, što odozgo što prži zvijezda, što od temperature iščekivanja odgovara na pitanje, da li ćemo gledati "budućnovanje" ili "brezničovanje".

Prvi pogodak u novoj takmičarskoj sezoni imala je čast da zabije Jelena Karličić u 21. minutu, te da Breznica odlično započne utakmicu. Međutim radost, ekipe Zorana Vukovića nije dugo trajala, jer je devet minuta Nađa Đurđevac postigla prvi gol za Budućnost u novoj sezoni i bilo je 1:1, a taj rezultat je bio i konačan prvog poluvremena.

Međutim i nastavak utakmice nije mogao početi bolje za gošće, jer je Karličić i drugi put pogodila na meču za svoj tim i dovela ih u prednost od 1:2. Budućnost je malo organizovanije ušla u drugo poluvrijeme i prijetila preko svojih aduta, ali promjene rezultata nije bilo sve do 67. minuta kada je izjednačila Anđela Tošković. 

Posljednjih 20. minuta meča igralo se veoma otvoreno. A jedan od lijepših detalja viđen je u 78. minutu, kada je Ivana Boričić postigla prekrašan pogodak za 25 metara iz slobodnog udarca za preokret Budućnosti na 3:2. Ipak, dva minuta kasnije Breznica je izjednačila preko Merime Gradinović, koja je bez problema pogodila za 3:3, a to je bio i konačan rezultat ovog duela. 

Spektakularna utakmica u Podgorici

- Pa utakmica je bila veoma dinamična i bilo je dosta golova na obe strane. Mislim da je ovo jedan realan rezultat i da obe ekipe trebaju biti zadovoljne ishodom, s obzirom na težinu utakmice. Ja sam zadovoljna svojom igrom i prije svega igrom svoga tima. Pošto nam je ovo prva ligaška utakmica smatram da je sasvim korektno odigrana, ali naravno kako bude sezona odmicala ne sumnjam da ćemo to povećati na neki veći nivo. Nadam se da će utakmica u Pljevljima biti još bolja i energičnija od strane naše ekipe i nadamo se najboljem, istakla je Ivana Boričić.

Sa druge strane Zoran Vuković ne može biti nezadovoljan igrom svoje ekipe.

- Znali smo da nas očekuje dobra i teška utakmica sa Budućnosti koja je rekao sam već bila u prednosti pred ovaj duel iz razloga što su oni više u treningu od nas, tako da ne mogu biti nezadovoljan krajnjim ishodom. Tek je početak, ima još puno utakmica, pa ćemo vidjeti šta će se dešavati. Fer i korektna utakmica, dva protivnka i možda realan na kraju ishod, kaže Zoran Vuković.

ŽFK Budućnost Podgorica - ŽFK Breznica Pljevlja 3:3 (1:1).
Stadion: Pomoćni teren FK Budućnosti.
Gledalaca: 20.
Glavni sudija: Jovica Bojović (Nikšić).
Pomoćnici: Zoran Backović (Nikšić), Petar Gajić (Nikšić).
Žuti kartoni: Budućnost (Tošković), Breznica (Kočanović).

Budućnost: Krstović, Nišavić, Malesija, Boričić, Simonović, Đurđevac, Tošković, Bečić (od 74. Bicić), Miladinović, Caković (od 57. Petrović), Radunović.

Trener: Dušan Globarević.

Breznica: Čabarkapa, Tošić, Vujošević, Gradinović, Karličić, Bitević, Šebek, Bošnjak, Popović, Maraš, Kočanović (od 48. Knežević.

Trener: Zoran Vuković.

Biće ovo dobra i napeta sezona


Budućnost 3 : 3 Breznica
Cvetex 0 : 3 Ekonomist
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ekonomist 1 1 0 0 3
2 Budućnost 1 0 1 0 1
3 Breznica 1 0 1 0 1
4 Mladost 2015 0 0 0 0 0
5 Cvetex 1 0 0 1 0