XS
SM
MD
LG

Breznica slaže zanimljivu ekipu

Zoran Vuković sa novim pojačanjima

Fudbalerke Breznice iz Pljevlji pripremaju se za početak nove takmičarske sezone u Crnoj Gori, koja će startovati ovog nadolazećeg vikenda, a prvi protivnik će im biti Podgorička Budućnost.

Izgleda da je trener, Zoran Vuković napravio ono što je želio, da zadrži tim, pojača se sa mladim, ali i iskusnim igračicama u borbi za novi šampionat i kvalifikacije za Ligu šampiona, koje će se igrati narednog mjeseca.

Breznica je dobila novog štopera, u pitanju je Aleksandra Vujošević, reprezentativka Crne Gore, koja će se preseliti kod aktuelnog prvaka države iz ekipe Obilića Herceg Novog. Takođe, novo ime je i Mima Stanković, bivša napadačica Mašinca Trejs iz Niša i jedna od najboljih fudbalerki iz Srbije.

Koliko je Breznica dobro i ozbiljno odradila ovaj prelazni rok govori činjenica da su angažovali reprezentativku Japana, Kimoto Nazuki, a ona je ujedno i prva igračica koja je došla iz Japana u Crnogorski ženski fudbal.

Međutim, daleko najzvučnije pojačanje u redovima tima iz Pljevlji je Aleksandra-Anja Popović, standardna reprezentativka Crne Gore i bivša igračica Budućnosti iz Pogorice, nakon dvije godine odlučila je napustiti Vlazniju iz Albanije i pristpupiti šampionu Crne Gore.

I na kraju, još jedna reprezentativka Srbije, iskusna Stefana Bitević, dvadesetdevetogodišnja bivša fudbalerka Modriče i Radničkog 1923 iz Kragujevca, odakle upravo i stiže u ovaj tim.

Ekipa nije doživjela značajnije promjene kada su u pitanju odlasci, osim Jelene Vujadinović, jedne od najboljih igračica ovo kluba, koja je otišla u Slovačku i Milica Knežević (TSC Kanjiža). Osnovni cilj Breznice je napraviti što bolji i prepoznatljiv klub u regionu u koji će rado dolaziti sve igračice iz regiona.


Budućnost 6 : 1 Ekonomist
Mladost 2015 0 : 5 Breznica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost 16 13 2 1 41
2 Breznica 16 13 2 1 41
3 Ekonomist 16 7 0 9 21
4 Mladost 2015 16 3 1 12 10
5 Cvetex 16 1 1 14 4