XS
SM
MD
LG

Ostvariti cilj, ulazak u polufinale Kupa BiH

Bern Đimuinović, Klis, Buturović polje

U srijedu 10. marta u okviru četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine u Buturović Polju , Sportski centar“ Seid Padalović“ sa početkom u 14:00 sati odigrat će se utakmica između domaćeg drugoligaša, člana Druge lige FBiH, grupa „Jug“, Klisa iz Buturović polja i bivšeg premijerligaša, sada člana Prve lige Republike Srpske, Zvijezde 09 iz Bjeljine.

Prije dvije godine Klis je zadivio fudbalski svijet plasiravši se među „osam veličanstvenih“, opet su fudbaleri Klisa u četvrtfinalu najmasovnijeg takmičenja u BiH Kupu, ovaj put igra se samo jedna utakmica. Popularni Klišani su u žiži interesovanja ne samo fudbalske javnosti.

-Šta možemo očekivati u susretu za istoriju, utakmici sa Zvijezdom 09 , upitali smo pomoćnog treneru i igrača, vrsnog strijelca, Bernu Šimunoviću.

Ponovo nas očekuje susret za sportsku istoriju stanovnika Buturović Polja i Opštine Konjic, pripremili smo se dobro fizički i psihički za ovu utakmicu. Analizirali smo protivnika, znamo njihove prednosti i mane i šta nas očekuje od te ekipe. Atmosfera među igračima, upravom, navijačima je na vrhunskom nivou svi zajedno dišu i žive za srijedu 10. marta. Što se tiče nas igrača na terenu mogu obećati maksimalno zalaganje i da ćemo se svi skupa potruditi i ostvariti cilj, a to je ulazak u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine. Iako neće biti navijača na tribinama zbog epidemioloških mjera, mi igrači smo svjesni da su oni uz nas u mislima i da su dodatni motiv jer sreća prati hrabre, a nadam se da će nas ovaj put sreća odvesti među četiri najbolje ekipe u BiH u najmasovnijem takmičenju, Kupu i da ćemo i dalje živjeti naš san“ kazao je Bern Šimunović.