XS
SM
MD
LG

Najava 29. kola Evrolige

Foto: Euroleague

Pred nama je 29. kolo. Ima nekoliko zanimljivih mečeva a svakako da je derbi kola ''El Klasiko''.

Kolo otvaraju u četvrtak CSKA i Armani od 18h. Biće ovo duel druge i treće ekipe na tabeli. Samim tim ovo je jedan od najzanimljivijih mečeva ovog kola. Međutim, ako gledamo tradiciju, Armani nema čemu da se nada. Poslednjih deset mečeva CSKA je dobio a poslednji meč izgubio je još 2010. godine, kada je CSKA vodio Duško Vujošević. Gledajući trenutnu formu, vrlo vjerovatno će CSKA nastaviti seriju pobjeda protiv Armanija.

Panatinaikos i Makabi igraju u 20h. Ovo je generalno dosta nebitan meč. Jesu to velikani evropske košarke ali ni jedni ni drugi nemaju šansi za plej of. Međutim, blagu prednost dao bih ekipi Panatinaikosa. Slična su i dva meča od 20:45h. Asvel dočekuje Albu u duelu timova koji ne mogu do plej ofa. Mogao bi meč biti zanimljiv ali je svakako rezultatski nebitan. Ako gledamo formu, Asvel je bliži pobjedi.

U istom terminu, Zvezda dočekuje Himki. Zvezda e u seriji poraza u Evroligi. Iako nemaju šansi za plej of, bila bi bruka da izgube od ekipe kao što je Himki i zato je ovo meč koji se faktički mora dobiti.

Od 21h sastaju se Real i Barselona u El Klasiku. Barsa u ovaj derbi ulazi u boljem raspoloženju. Lideri su i sigurni za plej of a od poslednjih pet mečeva sa Realom, dobili su četiri. Real je pod pritiskom jer porazom sebi komplikuju situaciju u borbi za plej of. Derbije je nezahvalno prognozirati ali Laso je znao da dobije mečeve kad je pod pritiskom pa zato bih dao blagu prednost Realu.

U petak program otvaraju Efes i Žalgiris u 18:30h. Efes igra nestvarno dobru košarku u poslednje vrijeme i djeluje da su konačno pravi. Žalgiris je u padu u poslednje vrijeme i sve s u dalje od plej ofa. Gledajući forme ekipa, prosto je teško očekivati da Žalgiris može napraviti nešto u ovom susretu.

Od 19h sastaju se Baskonija i Bajern. Baskonija je u dobroj formi bez obzira na poraz od Barselone u prošlom kolu. Međutim, i dalje nisu u dobroj situaciji i moraju pobjeđivati ako žele u plej of. Bajern ima četiri pobjede više i djeluje da je ako blizu plej ofa. Ukoliko dobiju Baskoniu, može se reći da će skoro sigurno u TOP8. Ipak, radi forme i igre kući, blaga prednost je na strani Baskonije.

Od 20h sastaju se Olimpijakos i Zenit. Oli je dugo igrao dobro i bio u borbi za plej of. Međutim, doživjeli su veliki pad i faktički su ispali iz borbe za plej of. Nije ni Zenit u dobroj formi i poprilično loše igraju u poslednje vrijeme. Ovaj meč je za njih izuzetno bitan i morali bi ga dobiti. Inače, plej of će im biti upitan.

Od 21h sastaju se Valensija i Fenerbahče. Valensija je popravila igru u poslednje vrijeme ali je sve realnije da će ipak ostati bez plej ofa. Fener igra odlično i dobili su 12 od poslednjih 13 mečeva. U ovom meču treba očekivati veliku borbu i meč gdje bi odbrane trebale biti dominantne jer su fizički i jedni i drugi moćni. U prvom dijelu sezone slavila je Valensija ali djeluje da bi se Fener mogao osvetiti za taj poraz.