XS
SM
MD
LG

Velika bruka Radničkog u Zemunu

Imali su danas fudbaleri Radničkog sve preduslove da pobede već otpisane Zemunce i priključe se timovima koji jure to famozno deseto mesto. Vremenski uslovi savršeni, suđenje Leskovčanke Jelene Cvetković sa svojim saradnicima odlično, teren perfektno pripremljen za igru, jedino fudbaleri Radničkog nisu bili na svom nivou.

Prekidi su ponovo, po ko zna koji put, bili kobni po Piroćance. Počelo je dobro po goste!

U prvom poluvremenu pored postignutog gola iz opravdano dosuđenog jedanaesterca mogli su fudbaleri Radničkog da postignu još neki pogodak i da mirno uđu u nastavak utakmice. Precizni nisu bili Đorđievski, Kostić Milutinović, Kukolj, Dojkić… Imao je Radnički i u drugom poluvremenu više loptu u svom posedu, ali bez konkretnih prilika.

Da Zemunci neće lako da se pomire s porazom videlo se u 55. minutu kada je napadač domaćih odlično šutirao sa ivice šesnaesterca, a golman Dokić još bolje odbranio. Pet minuta kasnije, posle kornera igrač domaćih sam i neometan se našao u petercu Radničkog, nije mu bilo teško da zakuca glavom loptu u mrežu Dokića.

Krenuli su tada gosti nešto ofanzivnije da igraju, ali ih lopta nije slušala, a i nervoza se uvukla u njihove redove. Imali su Milenković i Milošević u poslednjih desetak minuta dva dobra udarca ka golu Zemuna ali je njihov golman u oba slučaja izašao kao pobednik.

Krenuli su na sve ili ništa gosti u nadoknadi vremena i na kraju dobili ono drugo, odnosno veliko ništa. U poslednjem minutu nadoknade vremena istrčao je napadač Zemuna kontru, neko od igrača Radničkog je uspeo da startuje i izbaci loptu u korner.

Posle kornera opet su domaći nadvisili goste. Šut glavom Dokić je kratko odbio, natrčao je drugi igrač i poslao loptu kroz noge golmanu Radničkog za veliko slavlje mlade ekipe iz Zemuna.

Kome je posle utkmice bilo teže. Puači, fudblerima, rukovodstvu Radničkog na tribinama, ili ljubiteljima fudbala u Pirotu koji su preko našeg Portala pratili utakmicu. Goran Tričković je morao da sačeka, da se Nikola Puača, koliko toliko smiri, kako bi mogao sa njim da razgovara.

Komentar posle meča bio bi suvišan. Sačekaćemo. Verujemo da će se narednih dana neko iz Radničkog oglasiti makar onako brzo kako je ono bila sazvana konfenecija za novinare kada su Aleksandra Ćirića, nekadašnjeg predsednika branili Bratislav Ćirić i D.Janković. Uostalom vreme za "teška" pitanja neće da pobegne!