XS
SM
MD
LG

Kvesić pred Sanu: Ulazimo spremni i motivisani

Ivan Kvesić, trener Širokog Brijega

Nakon što su prošle sezone ispali iz Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine, radi prekida takmičenja zbog Covida-19, fudbalerke Širokog Brijega na dobrom su putu da se već ove godine vrate u najviši rang takmičenja ženskog fudbala u Bosni i Hercegovini.

Podsjećamo da je Široki Brijeg kao predposljednja ekipa na tabeli prošle sezone, zajedno sa Drinom, izbačena iz elite najboljih nakon odluke Takmičarske komisije prema kojoj je sezona završena po trenutnom stanju na tabeli.

Izabranice Ivana Kvesića nakon regularnog dijela sezone u Prvoj ženskoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine grupa "jug" zauzele su prvo mjesto na tabeli sa 34 osvojena boda, gdje su u 12 odigranih utakmica upisale 11 pobjeda i samo jednom remizirale.

Protivnik u polufinalnoj utakmici doigravanja biće im Sana 2014 Sanski Most, prošlogodišnji finalista baraža koji je ove sezone zauzeo drugo mjesto u grupi sjever sa 21 osvojenim bodom iz deset odigranih mečeva.

- Prije svega pozdrav svima koji prate ženski fudbal i naš klub. Kada je u pitanju ova sezona, zadovoljan sam s obzirom da smo jedina ekipa u obe grupe koja je završila bez poraza i sa najvećom gol razlikom. Pratio sam neke statističke paramtere i u puno stvari smo na prvom mjestu, što nam naravno ne garantuje, ali daje optimiziam za ovaj baraž koji nam slijedi. Ulazimo spremni i motivisani u doigravanje sa velikom željom da se vratimo među osam najboljih ekipa u Bosni i Hercegovini. Imamo veliki respekt prema protivnicima koji nas čekaju za vikend a to je Sana iz Sanskog Mosta. Analizirali smo preko nekih snimaka njihove utakmice i znaćemo se postaviti kako treba. Svi smo zdravi i jedva čekamo utakmicu. Vjerujemo u pobjedu i u finale, izjavio je Ivan Kvesić, trener Širokog Brijega.

Utakmica se igra u nedelju od 16:00 časova na pomoćnom terenu Širokog Brijega - Mostarsko Blato.