XS
SM
MD
LG

Razmaženi gubitnici

Foto: Forbes

Sinoć je Mančester Siti izbacio Pariz u Ligi šampiona. Međutim, više od ispadanja u oči je upalo ponašanje Parižana koji nisu znali podnijeti poraz na pravi način.

Kada je Marez u 63. minuti pogodio za 2-0 Sitija, bilo je jasno da će ''Građani'' u finale. Od tog trenutka pa do kraja utakmice bila je vidna frustracija Parižana. Grubi i bezobrazni startovi, od onog Di Marije na Fernandinju, preko grubog starta Veratija do brutalnog starta Kimpembea gdje je izbjegao crveni karton.

A slična frustracija viđena je i u drugom poluvremenu prvog poluvremena kada je Siti napravio preokret pa je Idrisa Gej dobio crveni karton. A takve stvari se manje više dešavaju uvijek Parizu u poslednje vrijeme. Zašto ? Zato što su skup izuzetno razmaženih igrača koji su odvratni gubitnici.

Da se razumijemo, Pariz ima odličnu ekipu i mnogo fenomenalnih igrača. Na kraju krajeva, šta reći o igračkom kvalitetu momaka poput Mbapea, Nejmara, Di Marije, Veratija, Navasa i ostalih. Definitivno sjajna ekipa što se tiče igračkih kvaliteta ali ljudske karakteristike im nisu ni blizu takve.

S obzirom da imaju ogromne plate, fenomenalne uslove i svu pažnju koju žele, igrači Pariza su toliko razmaženi da kada nešto ne dobiju, ponašaju se kao dijete kad ne dobije igračku. Na kraju krajeva, znamo svi kakav je Nejmarov karakter i da je najgori gubitnik među fudbalerima. U dva pa skoro i najveća meča u ligi ove sezone, derbijem sa Marsejom i derbijem sa Lilom, dobio je po crveni karton a Pariz je izgubio oba meča. A zašto je dobio crvene ? Jer je bio frustriran i nemoćan. Nemoćan kao i Pariz sinoć pa su svoju frustraciju iskazivali nesoprtskim ponašanjem i grubim startovima.

Šta je poenta priče ? Parižani su sjajni fudbaleri što se tiče igračkih karakteristika. Međutim, neko ih nije na vrijeme naučio kako se treba ponašati. U pobjedi se ne uzdiži a u porazu se ne ponizi je očito nepoznata izreka za Parižane.

Jer ako si nemoćan na terenu jedino što možeš i trebaš je da budeš fer plej i da rivalu pružiš ruku i čestitaš na pobjedi. Međutim, to Parižani ne rade. Oni misle da su bolji i iznad svih a ako ih neko ugrozi, ne reaguju kako bi trebali reagovati.

A ta arogancija, razmaženost i bezobrazno ponašanje im sezonu može pretvoriti u fijasko. Okej, polufinale Lige šampiona je veliki rezultat ali Pariz bi mogao ostati bez titule u Francuskoj. Ništa od njih ne zavisi i ako Lil dobije sva tri meča, biće prvak. A to bi zaista dotuklo i onako frustrirane Parižane.