XS
SM
MD
LG

Petar Blagojević , golgeter bez konkurencije

Petar Blagojević, bijeli dres

U Olimpu sa Pala članu omladinske lige BiH Centar A ,stasava novi dragulj našeg fudbala, Petar Blagojević.Sa 14 godine odlazi  u Beogradu. Pohađao je   fudbalske škole Zemuna, Čukaričkog i  Brodarca. Vratio se u matični klubi i postao pik o kome se glasno govori. U tekućoj sezoni Petar  blista , ruši barijere i atakuje na protivničke mreže.

 Sa 16 godina debitovao je za beogradski Brodarac. Pojavom  Korona virusa kao malodobni dečak vratio se u rodne Pale.

Trener Veljko Aleksić  ga je priključio juniorskom  sastavu i najavio kao budućeg  predvodnika generacije Olimpa. Blagojević  nastupa za juniore na poziciji prednjeg  veznog igraca,  dominantan u  kretanja, prepoznatljiv po karakteru,  a  opsesija su mu   pogoci u mreži  protivnika .

 Na pitanje mladom Blagojeviću, vezano za  klupske I lične ambicije kao  i da li postoji njegov uzor u fudbalu on kaže:

 “Moja fudbalska karijera je u fazi afirmacije na našim terenima. Verujem da ću se radom i znanjem u skorije vreme  potpuno afirmisati . Nisam opterećen laskavim pričama i budućim vremenom . Volim da radim na terenu , da igram u vezi i da postižem golove. To sam već dokazao sa 34 pogotka u tekućem prvenstvu naše lige. Moj  fudbalski uzor  je Zinedin  Zidan. Igram s obe noge ,” kupujem” njegove poteze  I nastojim da ih interpretiram na terenu” , kaže Peter u prvoj priči za medije.

Vlasnik kluba  Olimp , Zoran Ćosić  je biranim riječima pričao o Blagojeviću:

„On je lider koji predvodi ove talentovane fudbalere . Zadovoljstvo je u mladoj selekciji  imati prepoznatljivog fudbalskog lika sa pobjedničkom harizmom. On je velika nada kluba i sada tražimo modus kako zadržati njega i ostale fudbalske bisere koji promovišu fudbalsku školu Olimpa i van naših prostora. Finiš je prvenstva a naš sastav  je postigao 62 pogotka, a od toga Petar već 34 . Ko je postigao toliko golova u BiH , bez obzira na rang takmičenja? Njegovo mesto u timu je prednji vezni  ali se dokazuje kao vrsni golgeter. Svi fudbaleri su budućnost kluba ali Blagojević je  sigurno buduća „fudbalska zvijezda“. On je lider koji predvodi ovu biranu selekciju, fudbaler kome predviđaju blistavi karijeru“, kaže  Ćosić.

Slušajući reči  vlasnika kluba , Blagojević skromno kaže:

„Moji roditelji su mi omogućili da od malih nogu odem u beogradsku fudbalsku školu. Vratio sam se zbog više sile.Volim da radim na terenu , tresem protivničke mreže , radujem se svakom uspehu naše selekcije -   kaže budući  dragulj našeg fudbala, član paljanskog  Olimpa, Petar Blagojević.

 Osim što igra fudbal od šeste godine, Petar  je položio ispit za fudbalskog sudiju! „Poznavanje pravila fudbalske igre nije lagan zadatak i svaki fudbaler bi morao proći test poznavanja pravila”, poručuje Petar


Famos 6 : 1 Mladost
Olimp 2 : 0 Drina HE
Romanija 0 : 6 Slavija
OFK Glasinac 2011 2 : 0 Omladinac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Glasinac 2011 14 10 2 2 32
2 Slavija 14 9 2 3 29
3 Drina HE 14 9 1 4 28
4 Famos 14 7 4 3 25
5 Olimp 14 5 2 7 17
6 Omladinac 14 5 0 9 15
7 Mladost 14 3 1 10 10
8 Romanija 14 2 0 12 6