XS
SM
MD
LG

Leotaru Kup Republike Srpšske

Krupi i Leotaru je ovo bilo četvrto finale. Do ovog susreta Krupa se nije ni jednom radovala, a Trebinjci su u dva navrata dolazili do pehara.

Počeli su fudbaleri Leotara  susret otvoreno. Već u 3. minuti su napravili dobar kontranapad, ali ubacivanje Mičinovića sa desne strane nije niko čekao na suprotnoj strani, pa je završila pored stative u gol autu.

Sve do 11. minute nije bolo uzbuđenja. Tada je Krupa izvela prvi svoj konkretniji napad, ali je Nikolić loše tukao sa nekih 25 metara.

Odmah u kontranapadu Leotar je došao u odličnu priliku, ali je Ristić tukao pored gola. Čini se da je bio i u ofsajd poziciji, ali sudija nije ništa svirao.

Nakon toga uslijedio je period igre uglavnom na sredini terena. Nije bilo uzbuđenja, do 26. Minute. Tada je Krupa imala brzu akciju, jedan njen igraćč srušen na 17 metara daleko od gola Leotara. Idealna pozicija za dobrog šutera, a Toni Jović je tukao traljavo, u živi zid.

Odličnu priliku Leotar je imao četiri minute kasnije. Udarac Ramića Kolak teškom mukom šalje u korner.

Uzvratio je Leotaru kapiten Krupe Makitan. Toni Jović je odlično ubacio iz slobodnog udarca, a Makitan tukao glavom. Lopta je otišla nekoliko centimetara iznad prečke.

Iako prvoligaš, dakle igraju  stepenicu ispod Krupe, igrači Leotara  su pokazivali da nisu slučajno u finalu. Igrala se 37. minuta kada je Sekulović je došao do lopte nakon greške defanzivca Krupe, ali je brzopleto tukao. Nije bilo opasnosti po Kolaka.

U poslednjoj minuti prvog poluvremena Krupa je izvela dobar napad, ali je izblokiran Toni Jović.

Bila je to i poslednja akcija u prvom delu susreta.

Nastavak je počeo napadima Krupe. Već u prvom napadu istrčavanjem je morao Krupu zaustavljati golman Perišić, da bi u nastavku napada premijerligaša golam Leotara zaustavio udarac Dujakovića.

Svoju inicijativu Krupa je mogla pretvoriti u gol nakon što je sa nekih dva- tri metra Mandić glavom tukao pored gola. Promašio je iz idealne pozicije.

Novu priliku Krupa je imala u 55. minuti, ali je Redžić dobro izblokiran, pa Perišić nije imao potrebe da interveniše.

Propuštene prilike Krupe kaznio je u 60. minuti Ristić. Pogodio je sa bele tačke, a  neprepisno je zaustavljen Danilo Šipovac. Pobegao je odbrani Krupe, pa ga je Makitan srušio pred golom.

Samo dve minute nakon toga Krupa je mogla do poravnanja. Odlična je to bila akcija, koju je loše, udarcem preko gola završio Dujaković.

Novi obećavajući napada Krupljani su imali u 71. Minuti, ali je odlično reagovala odbrana Trebinjaca.

Kakvu je samo kontru istrčao tri minte nakon ove prilike Krupe, napadač Leotara Zečević. Pretrčao je odbranu Krupljanja, nakon toga prevario i golmana Kolaka, pa mirno iskosa sa leve strane poslao loptu u mrežu.

Krupa se nije mirila sa porazom, nastavila je sa ofanzivom, pa su u 77. minuti imali odličnu priliku. Aćimović je glavom tukao preko prečke. Novu šansu propustili su nakon slobodnog udarca sa 17 metara. Kratko je odigrana lopta na Dujakovića, a on snažno, tučne. Lopta je fijuknula nekoliko centimetara od gola Perišića.

Nisu više Krupljani imali ni snage ni zanja da nešto promene, pa je pehar Kupa Republike Srpske zasluženo otišao u Trebinje.

Leotar – Krupa  2:0 (0:0)

Modriča. Stadion: Dr Milan Jelić. Gledalaca:2.000. Sudija: Dragan Kesić (Gradiška). Strelci:  Ristić ( 11.mezara) 60. Zečević 74. (Leotar). Žuti kartoni: Ateljević, Mićunović  (Leotar), Makitan, Dujaković  (Krupa).

Leotar: Perišić, Andrić, Paranos, Šipovac (od 71. Aćimović) , Ramić, Mićunović, Ateljević, Ristić (od 86. Medan), Maksimović, Đurić, Sekulović (od 87. Kolak). Na klupi: Vukanović, Kolak, Milić, Aćimović, Zečević, Medan, Prebiračević.

Krupa:  Kolak, Karišik, Redžić, Makitan (od 60. Aćimović), Dujaković, Jović (od 79. Erak), Muminović, Galić, Čivić, Vukmanović  (od 71. Nikolić)., Mandić. Na klupi: Abdulahović, Palić, Arsić, Erak, Maksimović, Aćimović, Nikolić.