XS
SM
MD
LG

Leu Vidovdanski turnir

Pioniri Leotara, Trebinje

Fudbalski klub „Leotar“ pobjednik je Vidovdanskog turnira koji se tradicionalno održava u Bileći. Fudbaleri Leotara u finalnoj utakmici savladali su domaći „Hercegovac 1“. Nakon nerješenog rezultata (1:1) pristupilo se izvođenju jedanaesteraca i sreća je bila na strani gostiju. Golove u regularnom toku utakmice postigli su Darko Šarenac (Hercegovac) i David Janković (Leotar).

Nakon odigrane grupne faze takmičenja u utakmici za peto mjesto slavili su fudbaleri Veleža. Oni su savladali ekipu „Hercegovac 2“ rezultatom 3:0. U utakmici za treće mjesto Leostars je rezultatom 2:0 savladao ekipu iz Nikšića.

Na turniru su učestvovali fudbaleri rođeni 2009. godine i mlađi, a utakmice su se igrale u dva poluvremena po 12 minuta.

Predsjednik FK „Hercegovac“ Nikola Lisov rekao je da je ovaj 21. tradicionalni turnir okupio šest ekipa koje su bile podjeljene u dvije grupe. Lisov je rekao i da zbog poznate epidemiološke situacije turnir nije odigran prošle godine.

Želim da se zahvalim gostima i svim učesnicima i prijateljima turnira. Nadam se da će već sledeće godine biti veći broj ekipa koje će doći u Bileću. Veći broj učesnika turnir čini još kvalitetnijim, mada smo i više nego zadovoljni igrom koja je danas pokazana na gradskom stadionu“, kaže Lisov.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Dimitrije Samardžić (Hercegovac), za najboljeg golmana Savo Radanović (Leotar) i za najperspektivnijeg igrača Vasilije Kostić (OFK Nikšić). Najbolji strijelac turnira sa pet postignutih pogodaka je David Janković član Leotara.

Turnir je u saradnji sa opštinom organizovao Fudbalski klub „Hercegovac“, a održavanje je pomogla i kompanija Vitinka koja je dugodišnji prijatelj Bilećkog kluba.

Uz ovo dodajmo da su mladi fudbaleri Leotara godište 2011 učestvovali su proteklog vikenda na turniru u Magliću kod Bačke palanke.

„Bili smo kod naših Hercegovaca koji su nas primili kao niko do sada. Bila su to četiri nezaboravna dana. Generacija 2011 je zaustavljena u polufinalu dok je generacija 2012 osvojila drugo mjesto. Najbolji golman turnira je iz naše ekipe Rajko Vučurević“, kaže nam Anel Ramić jedan od trenera Leotara.

Izvor:hercegsport.com


Velež 4 : 0 Mladost
Leotar 0 : 2 Hercegovac
LeoStars 0 : 6 Sutjeska
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sutjeska 12 11 0 1 33
2 Hercegovac 12 8 1 3 25
3 Velež 12 5 4 3 19
4 Leotar 12 5 3 4 18
5 LeoStars 12 4 2 6 14
6 Stakorina 12 2 2 8 8
7 Mladost 12 1 0 11 3